Sofia

    .

    • Anna : Kort svar: det är inte säkert att komma in på folkhöskola och det kommer i så fall bli från hösten 2020 och i bästa fall skulle du kunna få Omdöme från en folkhögskola till sommaren 2021, men kanske först till sommaren 2022.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Sofia, har du pratat med kurator och med skolsköterska på din skola?
    Det är jättetråkigt att du har det så jobbigt.

    Ang. byta till en folkhögskola
    Om det vore så väl att man bara kunde "byta"...! Så är det tyvärr inte. På en folkhögskola behöver du komma in på en Allmän kurs. Allmänna kurser är på 3 år, lika lång tid som utbildning på gymnasiet. Men om man har goda förkunskaper kan man, på undantag, bli klar snabbare - snabbast är på ett läsår. Men först måste man komma in. Att man söker garanterar ju inte att man bli antagen. Det är många som söker, men alla kommer inte in.
    Man söker under våren för att komma in (förhoppningsvis komma in) till höstterminen.
    Det är färre antal allmänna kurser som startar på vårterminen, jämfört med höstterminen.
    Mitt förslag är att du söker till de allmänna kurser på folhögskolorna med start vårterminen (från 2 till 13 januari 2020 ligger det ett vanligt datum för start) och ser om du kommer in. Även om du kommer in, kan du svara att du inte vill gå (lämna Återbud).
    Se exempel på en Allmän kurs (på Angereds folkhögskola). Folkhögskolornas gemensam sida är www.folkhogskola.nu

    Får du omdöme om grundläggande behörighet från en folkhögskola, söker du med det omdöme i BF-urvalsgrupper, om du söker till högskola sen.
    Har man giltigt högskoleprovsresultat, söker man även i HP-urvalet (och detta kan man göra samtidigt som man söker i BF och/eller i BI och/eller i i BII). Man prövas i alla de olika urvalsgrupper, i vilka man har kvalificerat sig för att söka.

    Frågor och svar taggade med 'psykiater' (5 st.)

    • Moa

      Psykolog och psykiatriker?

      Hej! Går det att först utbilda sig till psykolog för att sedan läsa in kurser som gäller för psykiatriker eller är enda vägen läkarlinjen och därefter specialisering?

      Julia: : Hej Moa,Psykiatriker är en läkare som är specialiserad på psykiska sjukdomar. hen är alltså en Specialist-läkare.Både läkare och psykologer kan vidareutbilda sig till en psykoterapeut.
    • Nirjona

      Kan man bli psykiater genom att läsa psykologiprogrammet?

      Jag vet att man måste plugga läkareprogrammet och sen specialisera sig i psykiatrin för att bli psykiater men kan man plugga psykologiprogrammet och bli psykiater?

      Julia: : Hej, Psykiater eller som hen också kallas för - Psykiatriker är en specialistläkare. Man kan inte bli psykiater med någon annan grundutbildning än Läkare.Om du... Läs hela svaret
    • Josefin

      Vilken gymnasielinje ska jag ta för att bli psykiater?

      Hej! Jag vill bli psykiater men jag har ingen aning om vad för gymnasielinje jag ska välja. Är samhällsvetenskap beteende vetenskap den ända högskoleförberedande linjen som finns som jag kan ta? Vilka ämnen borde jag fokusera mest på? Vilka ämnen är viktigast för mig? Hur höga betyg kommer jag...

      Mikael: : Hej, psykiatriker är specialistläkare; >>Se yrkespresentation specialistläkare  Man utbildar sig till Läkare. Sedan blir man AT-läkare och efter det kan välja... Läs hela svaret
    • Caprice

      Osäker på programmet jag ska välj men vet vad jag ska bli?

      Jag går bara i sjuan men jag vet vad jag vill ha för framtid och vad det ska innehålla Jag har alltid älskat fotboll sen jag var liten och jag vill jobba inom fotbollen men inte som spelare utan antagligen som psykiater eller den som håller koll på alla stategier och spelarna kan komma fram...

      Milla : : Hej Caprice, bra att du har i god tid börjat fundera på ditt yrkesväl. Just nu är det jättebra om du försöker få så bra betyg och stabila, djupa kunskaper i alla ämnen som du läser - detta för att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga