Maria

    Hej jag är en tjej som snart ska gå ut åttan. Jag har A i alla ämnen och ligger långt före dem andra i läroböckerna. Jag känner att jag inte får den stimulansen som jag skulle vilja ha trots att jag får andra uppgifter. Jag lär mig väldigt snabbt och jag har exempelvis redan räknat ut gymnasiematten. Jag undrar vad det egentligen är som krävs för att jag skulle kunna hoppa upp en klass, och börja gymnasiet nu istället för nian. Jag umgås redan mestadels med dem som ska börja gymnasiet, så jag känner mig redo även socialt. Jag vet vad jag vill gå för gymnasium och jag tvivlar inte på att jag inte klarar det. Men skulle det vara möjligt att hoppa nian? Jag är medveten om att man söker till gymnasiet med slutbetygen som man får i nia, men är det möjligt att få dem på något annat sett? Jag kan tänka mig att läsa nians kurser över sommaren och göra proven för att sedan börja gymnasiet. För då kan jag läsa i min takt och slippa sitta på lektioner där jag inte lär mig något. Mvh Maria

    1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej Maria,
    jag ser att den frågan är besvarat på https://www.fragasyv.se/fragor/hoppa-oever-nian

    Jag kan inte komma på något mer att skriva som svar, som inte redan nämns i svaret eller i kommentarer - se länk ovan, förutom att ge dig råd att kontakta upplysningstjänst på skolverket - tel.nr 08-527 332 00.

    Hälsningar
    Peter
     

    Frågor och svar taggade med 'räkneskaper' (1 st.)

    • Felicia

      utbildning men så lite teori som möjligt?

      hej jag undrar vilka utbildningar (i högskola/universitet) det finns som har så lite teori som möjligt? alltså jag vill veta vilken utbildning som har mer uträkningar tex matematik, kemi, fysik och som inte har så mycket med texta att göra om ni förstår vad jag menar? tack på förhand!

      Anna: : Hej Felicia, om du söker efter utbildningar på högskola/universitet som har många "uträkningar" och lite med "texter" att göra - då är det kanske sådana utbildningar som leder till yrkena som Matematiker>>, t.ex?

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga