Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32071 frågor besvarade.
Hur fungerar de nationella proven?
1 Svar
det är upp till läraren att sätta betyg på kursen.
Det beror på om en studerande kommer väldigt nära godkänt /t.ex. missar med 2 poäng/ eller om hen bara får 2 poäng & missar resten. Att "kugga" kan innebära väldigt olika saker... om man är "nästan godkänd" på provet eller "inte ens i närheten" - då blir det säkert två helt olika bedömningar från lärarens sida.
En studerande som var duktig under hela kursen och gjorde bra ifrån sig på några delprov och sedan missar några få poäng på det Nationella provet kan säkert få minst E betyg.
Det finns, alltså, inte någon regel som säger att bara för att en elev "kuggade" på Nationella provet, så måste den per automatik få F i betyg på hela kursen.
Lärarens bedömning väger väldigt tungt.
I fall en studerande anser sig ha tillräckliga kunskaper, men fick F på kursen, råder jag gå prata med Rektor och be om en annan chans, att göra om provet. Det finns oftast tillfälle /minst ett/ för "omprov" - för de studerande, som t.ex. var sjuka vid provtillfället.
Nästa steg är att anmäla sig till Särskild prövning. Om man har kunskaper, borde man kunna visa dem på ngt. sätt.
Fick du svar på din fråga? Om du vill ha en mer detaljerad förklaring eller undrar ngt. annat, hör av dig igen.
Mvh
Julia SYV
Frågor och svar taggade med 'livsmedelsindustri' (1 st.)
-
Processoperatör livsmedel arbetsuppgifter?
Hej, Jag har funderat på att gå utbildning till processoperatör inom livsmedel men får ingen bra information om vad man egentligen kan jobba med specifikt? Om det bara är skift som gäller, vad man gör på jobbet osv. Vet ni?
Hej Camilla, en del info finns på framtid.se/yrke/processoperator-livsmedelsindustrin och på utbildning/teknikhogskolan/processoperator-livsmedel-teknikhogskolan-orebroang. "endast skift" så skulle... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga