Hanna

    Jag undrar vad som krävs för att få betyg i ett ämne? Min matris består av 4 kunskapskrav och på första matrisen har jag fått godkänt på 3/4 uppgifter, andra 5/6, tredje 4/4, fjärde 2/3. Det som saknas på kunskapskraven är ett litteraturhistoriaprov. Kan jag få godkänt även fast jag har missat detta provet? Jag visar ju genom andra uppgifter att jag når upp till kunskapskraven?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Hanna!
    SYV är studie- och yrkesvägledare, inte lärare. Vi sätter inte betygen. I vår utbildning ( SYV-programmet) ingår inte att lära sig om betygssättningen. Du måste fråga lärare i den aktuella ämnet, i första hand din lärare, som kommer att sätta ditt betyg. Om du från din lärare inte får det svaret som du kan förstå och acceptera, vänd dig i så fall till rektorn på din skola. Du kan också testa ringa till Skolverkets upplysningstjänst, 08-52733200.
    Bästa hälsningar och lycka till!
    L.

    Liselotte
    • : Tack för svar! Nej det förstår jag men tänkte om ni visste om det stod någonstans, om det finns någon bestämmelse för hur man bedömer.
    • Anna : Skolverket kan hjälpa lärare med allmänna råd om bedömningar, men ytterst är det upp till läraren att göra bedömning; det ingår i lärarkompetensen. Men ytterst ansvarig på skolan är - rektorn. Vid svårare frågor vänder man sig till rektorn. Både lärare och rektorer har möjlighet att söka experthjälp vid behov.

    Frågor och svar taggade med 'hästmassör' (2 st.)

    • Amanda

      Vilket Gymnasium bör jag välja?

      Hejsan! Jo jag letar efter ett gymnasium som har med hästar och göra. Men det är väldigt viktigt att det inte är ett ridgymnasium då det inte ör det jag är ute efter☺️ Ett gymnasium som innehåller nån form av hästmassör utbildning/equterapeut eller ett gymnasium som inkluderar hästens beteenden....

      Julia: : Hej Amanda, det är på inriktningen Naturbruk/Djur som profil "Häst" kan finnas, men även på något högskoleförberedande program (i första hand på... Läs hela svaret
    • Felicia

      Är det lättast att få jobb som ekonom, jurist eller systemvetare?

      Är det som det ser ut just nu, och på fem års sikt enligt prognoser lättast att få jobb som ekonom, jurist eller systemvetare? Kan någon av dessa yrkens arbetsmarknad försämras av datoriseringen/automatiseringen till viss del enligt prognos?

      Julia: : Hej felicia, för ekonomer och jurister - är det balans på den svenska arbetsmarknaden; för systemutvecklare - goda möjligheter på arbetsmarknaden. Av de tre... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga