Elias

    En snabb fråga

    Om man skriver HP på våren, kan man använda det resultatet på antagningen för höstterminen samma år?

    Jag är fundersam eftersom sista anmälningsdag brukar vara i April, och vårens HP skrivs vanligtvis runt Maj.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Elias. Som regel används högskoleprovets resultat (av det provet man skriver på våren) vid antagning till höstterminen samma kalenderår - detta för att sista kompletteringsdag brukar ligga i mitten av juni och tills dess är provresultaten klara. Och "sista kompletteringsdag" betyder att man kan fram t o m den dagen fortfarande komplettera sin ansökan med fler meriter.
    Jag skriver "som regel" för att i undantagsfall, när man söker i AU, alternativt urval då kan kravet ställas att redan när man ansöker så ska man ha ett färdigt resultat från högskoleprovet och i så fall skulle man ha gjort HP under terminen innan.

    Frågor och svar taggade med '?' (2 st.)

    • I

      Yrkeshögskolan?

      Hej Jag undrar vilka utbildningar finns det i yrkeshögskolan som har betald arbetstid. jag menar att man utbildar sig samtidigt som man få betald. Jag vet att vissa sjuksköterska utbildning har det kustbevakningutbildning. kriminalvårdutbildning. finns det mer?

      Julia: : Hej I,så vitt jag vet finns inga yrkeshögskoleutbildningar som man kan få betalt när man studerar. Förklaringen: det finns endast några få yrken där man kan få betald under utbildningstiden,... Läs hela svaret
    • Felicia

      Byta gymnasiet i år 2/3?

      Hej! Om man vill byta gymnasieskola i åk 2 eller 3 och man har gått samma linje (med samma kurser) men på annan skola och skolan man vill byta till har platser över i den klass/åk man går i kan man börja direkt i den eller behöver man fortfarande söka in och gå om 1an?

      Anna: : Hej Felicia,det är inte elevens rättighet att komma i på en ny gymnasieskola på annat sätt än genom att söka till år1 och konkurrera om plats med sina grundskolebetyg, men det kan gå... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga