Urtė
    Hej, jag går sista året på gymnasium. Just nu ser det ut som att jag måste ha mer poäng än jag har nu/kommer ha, för att komma in på psykologprogrammet.
    Vad kan jag göra?? Förutom att göra högskoleprovet då.

    Jag skulle kunna tänka mig jobba med KBT eller PDT. Men om jag förstår rätt så måste jag först läsa 5 år psykologprogrammet? Och bara sen kan jag inrikta mig på KBT eller PDT, stämmer det? Eller har jag förstått det fel?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej, psykolog är i Sverige ett av de legitimationsyrken där socialstyrelsen utfärdar legitimation och psykologexamen är ett måste, och då ska man 100% gå på psykologprogrammet, för det går inte få ut psykologexamen (i Sverige) på annat sätt än genom studier på psykologprogrammet. 
    Men jobba med KBT kan man på andra sätt också - t.ex finns några yrkeshögskoleutbildningar inriktade på KBT, se några exempel:
    yhguiden.se/resultat?Education.text=KBT

    Frågor och svar taggade med 'gymnasiebehörig' (2 st.)

    • Vivianne

      Hur med behörighet?

      Om man får godkänt i bara svenska, matte och engelska (vet inte hur mycket som minst krävs?), har man då ändå gymnasiebehörighet?

      Milla : : Hej Vivianne! Går du på grundskolan i åk9? För mig just nu ser det ut som om du är 53 år gammal! :) För att bli behörig till gymnasiet - måste man ha godkända betyg från vårterminen i åk9 på grundskolan i minst 8... Läs hela svaret
    • zakaria

      hur gå tillväga?

      Hej det är så att min studiesituation är konstig jag har gått 1 år på ett gymnasium sen 1 år på ett annat med 3 inriktningar, genom det har jag fått gå många olika kurser och nu har jag tappat skolmotivationen helt. Har fått hög frånvaro och misstat mycket osv.Så jag jobbar nu och har tänkt att...

      Milla : : Hej! Tråkigt att du inte har så mycket studiemotivation kvar, inte just nu i alla fall. Men bra att du har planer på att plugga vidare sen och även söka till högskola. De alternativ som finns är: 1. söka till folkhögskola 2. söka... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga