Urtė
    Hej, jag går sista året på gymnasium. Just nu ser det ut som att jag måste ha mer poäng än jag har nu/kommer ha, för att komma in på psykologprogrammet.
    Vad kan jag göra?? Förutom att göra högskoleprovet då.

    Jag skulle kunna tänka mig jobba med KBT eller PDT. Men om jag förstår rätt så måste jag först läsa 5 år psykologprogrammet? Och bara sen kan jag inrikta mig på KBT eller PDT, stämmer det? Eller har jag förstått det fel?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej, psykolog är i Sverige ett av de legitimationsyrken där socialstyrelsen utfärdar legitimation och psykologexamen är ett måste, och då ska man 100% gå på psykologprogrammet, för det går inte få ut psykologexamen (i Sverige) på annat sätt än genom studier på psykologprogrammet. 
    Men jobba med KBT kan man på andra sätt också - t.ex finns några yrkeshögskoleutbildningar inriktade på KBT, se några exempel:
    yhguiden.se/resultat?Education.text=KBT

    Frågor och svar taggade med 'tvåprogramm' (2 st.)

    • Sushi

      Läser två program samtidigt?

      Hej! Jag undrar om jag kan läsa två program samtidigt, ett är på helfart (240 hp) normal och ett är på halvfart (180 hp) distans. Hur är det med CSN, kan jag söka för de två utboldningar jag läser? Tack på förhand!

      Julia: : Hej!Man får läsa på mer än heltid, men studiemedel kan man inte få för mer än endast max heltidsstudier. CSN kommer inte kunna betala ut mer än det som motsvarar studiemedel för... Läs hela svaret
    • Sule

      kan man bli antagen till 2 program samidigt?

      Hej! Jag undrar om man kan bli antagen till 2 programm samtidigt och isåfall hur går det till? Programmen jag vill bli antagen till är apotekarprogrammet på heltid och kemiteknik( högskoleingenjör, 180 hp) på deltid och jag vill studera i Göteborg. Jag vet att man kan läsa max 45 hp per termin...

      Liselotte: : Hej Sule,reglerna kan ändras. Ansökningsperiod till högskolestart hösten 2019 börja i mitten på mars 2019; så får man se då - vad Antagning.se skriver på sin... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga