Valentina
    Hej!
    Som rubriken lyder så vill jag få svar på hur länge gamla svenska betyg gäller? Får betygen vara hur gamla som helst och ändå gälla för att t.ex bekräfta behörighet till en viss utbildning idag?
    Mvh
    Tina

    1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej Tina!
    Det här är vad jag vet om "gamla" betyg: i generell mening så gäller de behörigheter som finns i ett betyg oavsett hur gammalt betyget är. Alltså, gäller satta betyg tillsvidare.
    Mvh
    SYV Peter
     

    • : Tack för ditt snabba svar! Jag har en följdfråga... Idag läser gymnasieelever mot examensbevis och om de inte uppnår kraven - får de ett studiebevis. Vad hette de tidigare utbildningsdokument som eleverna kunde få på gymnasiet, i Sverige?
    • Peter :

      Vad gäller gymnasiet så har det förekommit ett antal förändringar i utbildningssystemet. Här är de senaste dokumenten vad gäller svensk gymnasieskola: Studentexamen (upphörde 1969), Avgångsbetyg (upphörde 1995), Mellanårsbetyg (1995 och 1996), Slutbetyg före 2010, Slutbetyg efter 2010 (upphörde 2013) - varför jag nämner Slutbetyg två ggr: före och efter 2010 är för att en del förändringar trädde i kraft och det är i vissa fall stor skillnad beroende på vilket år man fick ut sitt Slutbetyg , och det nuvarande systemet med Examen (dokumentet man får heter Examensbevis). Eleverna som inte uppnådde kraven för ett Slutbetyg på gymnasiet fick då ett Samlat betygsdokument.

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga