ebba
    Hej! skulle gärna vilja veta hur många poäng man behöver ha för att klara att gå ut 3:an i gymnasiet med inriktningen natur. vad behöver jag läsa för att uppnå de poängen? vilken svårighetsgrad?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hej Ebba,
    Att klara gymnasiet är = ta ut Gymnasieexamen.
    Här är reglerna:
    "För att nå en högskoleförberedande examen ska du ha minst 90 procent godkända betyg på en utbildning som omfattar 2500 gymnasiepoäng. Betygen i kurserna svenska/svenska som andraspråk 1, 2, 3, engelska 5, 6 och matematik 1 samt gymnasiearbetet ska vara godkända. En högskoleförberedande examen ger grundläggande behörighet till högskoleutbildning på grundnivå."

    Vilka betyg i kurserna du får - E eller A påverkar inte det faktum att man "klarar gymnasiet", däremot om man vill in på en attraktiv högskoleutbildning - räcker inte E-betyg i detta fallet, men man har en annan chans - att komma in på resultatet av Högskoleprovet.

    Svårighetsgrad i Mattekurserna /på Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap, läser man Matematik 4 som en obligatorisk kurs/ kan du se på Matteboken.se.
    Du kan på biblioteket bläddra i gymnasieböcker i Fysik, Biologi och Kemi - och se svårighetsgrad. Fysik 2 och Kemi 2 samt Biologi 2 är det...

    Mvh
    Liselotte SYV
    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga