Emma

    Hej! Det är så att jag nu bestämt för att läsa upp mina betyg för att kunna söka in till juristprogrammet på GU. Jag har nu 17,76 om man kollar på antagning.se och jag behöver cirka 20.87 för att vara någorlunda säker. Jag har 8xB (100p) 4xE varav 3 av dessa är i matematik. Sen 5xD och resten D. Jag läser just nu upp spanska 3&4 som jag fick C och D i med målet att få ett A. Hur många av dessa skulle jag kunna tänkas att behöva läsa upp för att nå mitt mål? Samt finns det någon chans att lyckas bli klar med detta till hösten?

    1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej!

    antagningsgränserna bestämmer ingen på förhand. Nästa gång kan både högre eller lägre meritvärde ge plats på samma högskoleutbildning på samma ort. 
    Du ska därför försöka höja ditt meritvärde så mycket du kan! Ju fler kurser du har högre betyg i och om du har så många meritpoäng som möjligt (max är 2.5), desto bättre!

    Exempel: om man har alla B-betyg i kurser som ingår i examensbeviset (eller hälften A och hälften C) har man jämförelsetal på 17.5; har man då samtidigt max meritpoäng blir meritvärde 20.0. 
    Om du har max meritpoäng (t.ex godkända betyg i eng 7 och i mod.språk 3och4) behöver du A-betyget i cirka 9 kurser och resten B, för att uppnå det meritvärde som du uppger är ditt mål (i din fråga som du ställde här nu).
    Läs gärna om meritvärde, jämförelsetal & meritpoängen på gymnasieguiden.se/merit

    Frågor och svar taggade med 'språkundervisning' (1 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga