Caroline

    Hej! Jag har planer på att läsa till sjuksköterska. Läste barn och fritidsprogrammet på gymnasiet och håller just nu på att komplettera 4 kurser (100 poäng var) på komvux. Hur gör jag för att räkna ut mitt meritvärde när jag då har läst totalt 2800 poäng efter dessa då kurserna jag läst till är bara för att bli behörig. Vilka kurser ska jag ta bort när jag ska följa mallen för uträkning? Om jag sedan räknar ut meritvärdet och ser att jag inte kommer komma in genom betygen var är ett tips för att höja meritvärdet då? Eftersom högskoleprovet inte är ett alternativ då det nu är inställt igen. Tack på förhand!

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Caroline!
    Meritvärde är summan av meritpoängen och jämförelsetalet. Jämförelsetalet är = snittbetyget på de kurserna som räknas in.
    Vilka kurser ska räknas in?
    Jo, alla kurser från ditt EXAMENSBEVIS exkl.gymnasiearbete, alltså betyget i gymnasiearbete (E) räknas inte in.
    Om du i ditt examensbevis har "U"-markerade kurser (utökat program), gäller särskilda regler om vilka av de U-kurserna som räknas in.
    De kurser som du läser på komvux för behörighet, ska alla de betygen Också räknas in. du tar inte bort några kurser från ditt examensbevis, förutom gymnasiearbete.

    Du går gärna kika på informationen på gymnasieGuiden.se/merit
    **** **** ****
    Du frågar också hur du kan höja ditt meritvärde. Då tänker jag i första hand på meritpoängen. Godkänt betyg i engelska 7 ger + 1.0 meritpoäng. Moderna språk 3 ge + 0.5 och mod.språk 4 + 1.0 meritpoäng.
    Sjuksköterskeprogrammet kräver matte 2, och därför ger matte 3 + 0.5 meritpoäng och matte 4 ännu + 0.5 men totalt kan man få max 2,5 meritpoäng.
     

    Frågor och svar taggade med 'mångfald' (2 st.)

    • Gladys

      integrations och mångfaldstudier?

      Vad kan man bli av att studera integrations och mångfaldstudier på universitetet. Vad är skillnaden mellan mångfaldstudier och integrations och mångfaldstudier.

      Anna: : Hej!Det finns ett antal yrken inom vilka man i Sverige kan få jobb med vilken tidigare akademisk utbildning som helst (oftast krävs det 3 års studier på heltid på högskolenivå) och... Läs hela svaret
    • Frida

      Jobba inom mångfald?

      Hej! Jag har klickat mig runt mellan massa olika typer av utbildningar för universitet/högskolor. Idag hittade jag en utbildning som är en kandidatutbildning inom mångfaldsstudier, och min fråga är nu: vad kan jag jobba inom detta? Alltså med denna...

      Julia: : Hej Angelica!Du skriver att du "vill jobba med barn och ungdomar som har en viss nedsättning/svårighet" men jag tänker på att man kan Jobba på många Olika sätt:är det behandlingar? medicinsk... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga