1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Matilda;
    oftast ombeds du när du gör ansökan till gymnasiet uppge vilket språk du vill läsa och svara på frågan: om du är nybörjare i det språket eller om du ska läsa fortsättnignskurser.
    Sedan ser man i Slutbetyget från grundskolan: om du har betyg (även om det är F) i t.ex tyska då är eleven inte nybörjare utan läste det språket på grundskolan. I fall det i Slutbetyget från grundskolan ej nämns tyska, då antar man att eleven är nybörjare i det språket.
    Finns dock många olika situationer, t.ex kanske eleven ej har tyska i Slutbetyget från grundskolan, men i själva verket kan mycket tyska (av ngn anledning...) och då brukar eleven börja på kursen Tyska 1 (nybörjarkurs) men när läraren märker att eleven är för duktig (överkvalificerad) föreslår läraren att eleven går över till en högre/svårare kurs.
    Hälsningar
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'region' (1 st.)

    • SYV-besökare

      Regioner på arbetsmarknaden i Sverige?

      Hej, jag har sett och hört talas om "FA-regioner" i samband med arbetsmarknadsfrågor, men vad är det egentligen? och hur fördelar man regioner på den svenska arbetsmarknaden? Tack för svar! S.

      Anna: : Hej,ta gärna del av info på tillvaxtverket.se/statistik/regional-utveckling/regionala-indelningar/fa-regioner.Av info på sidan (länk ovan) framgår det bl.a att förkortning FA-region... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga