Ylva
    Hej!

    Jag ska söka fristående kurser inför höstterminen (högskola) och jag funderar på hur jag ska prioritera i min anmälan.

    Samtliga kurser jag vill söka till är på 7,5 hp på halvfart och går antingen Period 1 eller 2.
    Totalt vill jag läsa 100 % och vill såklart undvika att råka bli utan kurser under någon period om jag inte kommer in. Min tanke är att jag prioriterar varannan period 1 och varannan period 2.

    Tänker jag rätt då?

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Ylva, jag tycker du tänker rätt. Jag vill råda dig söka ett stort antal kurser, inte endast så många som "täcker" 100% studier under en termin (vilket är då fyra stycken 7.5 hp-kurser; heltid under en termin på högskolenivå = 30 hp) och du kan också ringa till antagning.se och fråga vad de tycker 0707-550720 samt kan du också försöka samråda med SYV-en på komvux i den kommunen där du är folkbokförd.
    Jag vill också påminna om att även om kurs är på "distans" så kan det ingå obligatoriska träffar; se om det är distans Med träffar eller utan träffar.
    Andra problem/krockar kan uppstå också, t.ex om du på halvfart läser 2 st. 7.5 hp-kurser samtidigt som går på dagtid, då kan obligatoriska moment vara förlagda samtidigt och du kan ju inte klona dig. :)
    Av den anledningen, bl.a, så är det ofta mycket bekvämare att läsa ett program, eller ena 30hp-kurs under en hel termin.

    Frågor och svar taggade med 'påverkar på meritvärde' (1 st.)

    • Nadja

      Lägga till extra kurser?

      Hej, det är så att jag läser ett program med de antal poäng som krävs för en gymnasieexamen, (2500 poäng). Jag skulle vilja välja till extra kurser, har redan lagt till en 100p kurs i trean, jag undrar om jag kan lägga till FLER kurser, skulle gärna vilja läsa 200 p extra. Min fråga är, är det...

      Daniel: : Hej Nadja,det är Rektor som fattar beslut om eleverna på gymnasiet får läsa extrakurser, de så kallade U-kurser (utökade). De kurser som i examensbeviset markeras som U-kurser - räknas in i... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga