Lena
    Hej!
    Jag fick ett felaktigt betyg i en kurs när jag gick i gymnasiet. Dessvärre blev det inte åtgärdat av läraren förrens nu (tog studenten förra året)

    Jag har sökt till universitet inför höstterminen, och min lärare påstår att han har ändrat betyget nu. Hur kan universitet jag sökt till se det? Kommer det automatiskt stå med i betygen? Eller måste jag ladda upp mitt ”nya” betyg, hur funkar det?

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Lena;
    se vad som syns på "mina sidor" - på Din inloggning på Antagning.se. Det är samma som du ser, som personal på Antagning.se ser.
    Att det sätts ett felaktigt betyg som efter ett år ändras till rätt betyg - är ovanligt. Det finns nog inga regler som besktiver just den situationen /för att det är inte tanken att så ska ske/.
    Du kan också kontakta Antagning.se och förklara din unika situation och be om råd - vad som de tycker du bör göra i den situationen.
    Bästa hälsningar
    D:

    Frågor och svar taggade med 'två sätt att bli lärare på' (2 st.)

    • Ted

      Gymnasielärare i två ämnen?

      Hej Jag funderar på att studera till lärare i gymnasiet för historia och psykologi. Hur länge studerar man på varje ämne? Vad ingår i ämnena? Var någonstans kan man studera? Läser man historia måste man då läsa religion? Finns det bara heltid?

      Anna: : HEJ TED! Det finns två olika sätt att bli lärare på: 1. söka ämneslärarprogrammet eller 2. läsa tillräckligt antal poäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i och KPU, kompletterande pedagogisk utbildning... Läs hela svaret
    • Tina

      Kan jag dela upp lärarutbildningen och läsa ämnet först?

      Hej, jag har länge varit sugen på att skola om mig och bli ämneslärare (gymnasiet/högstadiet) i svenska (och något mer ämne). Jag är idag utbildad kommunikatör och arbetar heltid som det. Det är förstås ett stort steg att börja studera igen, på en 5-årig utbildning dessutom, och jag undrar vad...

      Anna: : Hej Tina! Det finns två olika sätt att bli behörig lärare på. 1. söka till lärarprogrammet eller 2. läsa tillräcklig antal högskolepoäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga