Alaa
    Jag kom till Sverige när jag var 16 år gammal och hamnade på någon introdukton programm i ett gymnasie för att bli behörig till svensk gymnasium. När jag kom in på naturvetenskapliga programmet läste jag bara 1 år på vanligt gymnasieskola efter det blev jag 20 och valde att fortsätta läsa på vuxenutbildningen för att sedan få gymnasieexamen därifrån. Räknas detta som komplettering? Tillhör jag urvalsgruppen BII då?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Om du i ditt examensbevis från komvux har minst 1600 poäng från kursen med komvux-kod, alltså lästa på komvux, och Max 800 poäng, alltså Max en tredjedel gymnasiala kurser, lästa på gymnasiet- då är ditt examensbevis Inte en komplettering och du prövas med det i BI, direktgruppen. 
    Men om du i ditt examensbevis från komvux har mer än en tredjedel gymnasiala kurser, där du fick betygen på gymnasiet, och alltså färre än 1600 poäng från komvux då är ditt examensbevis-en Komplettering och du prövas i BII.

    Frågor och svar taggade med 'terminsstart' (2 st.)

    • Martina

      hur länge har man reservplats?

      jag har en reservplats på psykologprogrammet, och jag undrar hur länge jag kommer att vara reserv? har man fortfarande kvar sin reservplats efter terminsstarten, ifall någon hoppar av programmet? eller är det sen anmälan som krävs för avhoppade platser? tack på förrhand!

      Melina: : Hej Martina! Andra antagningsbeskedet kommer den 3e augusti då kan din reservplats ha ändrats.Därefter kan du fortfarande vara reserv även när terminstarten börjar. Elever som hoppar av... Läs hela svaret
    • Alva

      Skillnad att söka in på VT jämfört med HT?

      Hej! Jag har kommit på att jag vill plugga till gymnasielärare. Vill det väldigt mycket och har ingen lust att vänta ett år på att få börja. Vill studera i Uppsala och har sett att man även kan börja lärarprogrammet även på vårterminen där. Det enda jag funderar på är om det är någon skillnad...

      Milla : : Hej Alva ! Du ställer en intressant fråga som inte har ngt perfekt svar!

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga