Alaa
    Jag kom till Sverige när jag var 16 år gammal och hamnade på någon introdukton programm i ett gymnasie för att bli behörig till svensk gymnasium. När jag kom in på naturvetenskapliga programmet läste jag bara 1 år på vanligt gymnasieskola efter det blev jag 20 och valde att fortsätta läsa på vuxenutbildningen för att sedan få gymnasieexamen därifrån. Räknas detta som komplettering? Tillhör jag urvalsgruppen BII då?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Om du i ditt examensbevis från komvux har minst 1600 poäng från kursen med komvux-kod, alltså lästa på komvux, och Max 800 poäng, alltså Max en tredjedel gymnasiala kurser, lästa på gymnasiet- då är ditt examensbevis Inte en komplettering och du prövas med det i BI, direktgruppen. 
    Men om du i ditt examensbevis från komvux har mer än en tredjedel gymnasiala kurser, där du fick betygen på gymnasiet, och alltså färre än 1600 poäng från komvux då är ditt examensbevis-en Komplettering och du prövas i BII.

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga