jessica 22 år
  Hej, jag sitter och funderar på vilken linje jag vill välja på gymnasiet i höst. Jag älskar allt som har med inredning, design och arkitektur att göra. Först hade jag nästan bestämt mig för att bli arkitekt och gå samhällsbyggande & miljö, men jag var lite osäker på om jag skulle klara av linjen med tanke på matten och alla rykten som går om att teknik är en tuff linje. Jag hade ingen b-plan, förrens nu och snart är det dags för valet.

  Jag har 100 tankar om vad jag skulle tänka mig att bli men det står mellan arkitekt och inredare/inredningsarkitekt. Och om jag nu skulle vilja bli inredningsarkitekt, vilken linje och vilken inriktning borde jag välja? Jag bor i Linköping och har försökt hitta något, men jag vet ju inte vilken linje jag behöver gå så jag vet inte riktigt vad det är jag söker efter egentligen. Skulle vara så tacksam om ni kunde svara på detta!!!

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  Hej, behörighet till den här utbildningen http://www.konstfack.se/Utbildning/Kandidatprogram/Inredningsarkitektur--Mobeldesign-180-hp/ är Grundläggande behörighet och så gör man konstnärligt arbetsprov också men vad det gäller just kurser då kan man gå ett valfritt gymnasieprogram och bli behörig.
  På Yrkeshögskola kan det också finnas olika utbildningar som leder till att man kan arbeta som inredningsarkitekt (eller liknande), se t.ex. på http://www.yhguiden.se/utbildning/campus-i12/visuell-design-arkitektur-och-inredning och behörighet till den är gymnasieexamen från Estetiska programmet med inriktning Estetik&media eller
  från Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning Medier, information&kommunikation.
  Därför tycker jag att det är en av dem två utbildningarna:
  http://www.gymnasieguiden.se/program/SA/medier-information-och-kommunikation
  eller http://www.gymnasieguiden.se/program/ES/estetik-och-media
  som jag rekommenderar att du tittar lite extra på.
  I Linköping finns de på bland annat följande skolor:
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/fria-laroverken-i-linkoping
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jensen-gymnasium-linkoping
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/klara-gymnasium-linkoping
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/thoren-business-school-linkoping

  Jag hoppas att mitt svar hjälper dig.
  Mvh Mikael SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga