Nara
    Hej, kvittar det vilken inriktning man väljer på gymnasiet för att kunna studera juristprogrammet efteråt? Alltså, om jag väljer media eller beteende, kan jag fortfarande studera till jurist efteråt?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Shakita, så som behörighet ser ut idag så kräver Juristprogrammet på högskoIa/universitet - godkända betyg i SamhäIIskunskap 1b och Historia 1b och de kurser Iäses som obIigatoriska kurser på samtIiga inriktning på SamhäIIsvet.programmet, därför speIar det för behörighet ingen roII.

    PersonIigen tycker jag att i faII man är intresserad av Juridik, kan det vara roIigt att redan på gymnasiet börja Iäsa Juridik och det kan man i första hand göra på Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik. Även på Ekonomipr.inriktnin "ekonomi" Iäser man Iite juridik.

    Du som är intresserad av Juridik - se info om yrken - ParaIegaI>>, KriminaItekniker>>, BaIIistiker, Företagsjurist>> och KriminoIog>>.

    VänIigen

    JuIia SYV

    Frågor och svar taggade med 'två olika moderna språk' (2 st.)

    • Mira

      Kan olika moderna språk höja meritpoäng?

      Hej, jag fick min gymnasieexamen genom Komvux, där Franska 1 och 2 ingår som moderna språk i mitt gymnasieexamen. För att höja min meritpoäng har jag registrerat mig för Arabiska 3 och 4 som moderna språk. Är det korrekt att göra en...

      Milla : : Hej,man kan få meritpoäng både för kurser som ingår i examensbevis från gymnasiet eller komvux och för kurser som inte ingår i examensbevis. Med det högre... Läs hela svaret
    • Sarah

      Meritpoäng i två språk?

      Hej! En elev gör en prövning i kurdiska steg 3 och läser kursen kurdiska steg 4. Hon läser även tyska steg 3. Kan eleven få meritpoäng både för tyska steg 3 och kurdiska steg 4? TACK!

      Sarah: : Tack för ditt svar! Så det gör ingen skillnad om en elev läser eller gör prövning i kurdiskan? Eleven får ändå meritpoängen? När det gäller meritpoäng för två kurser i moderna språk, måste man läsa steg 4 i ena kursen för att kunna få meritpoäng för båda?

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga