August
    Hej,
    Ett universitet jag ska söka till i Tyskland har L1 eller L2 som krav från gymnasiet. Är L1 och L2 den internationella förkortningen för Modern språk?
    • : Det är inte några förkortningar som jag känner till och inte något som vi använder men om jag ska gissa så kanske det kan vara L1= förstaspråk, L2= andraspråk etc. L1 skulle då kunna vara modersmål och L2 det första främmande språk som man studerat alternativt om man menar att L1 är det första främmande språket, L2 andra främmande språket etc.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej August,
    kika gärna på teachingenglish.org.uk där man läser bl.a följande:
    "L1 is a speaker's first language. L2 is the second, L3 the third etc." Alltså, enligt förklaringen (länk ovan) är L1 = modersmål; L2 = språk som man kan bäst av alla de främmande språk som man kan... osv.
    Men du kan också fråga på den universitetet dit du vill söka vad de menar med de förkortningar som de använder. Det kan inte uteslutas att de använder lokala förkortningar som de själva kom på (men då borde det förklaras på deras webbplats vad de menar med de förkortningar som de använder - det känns rimligt i alla fall att det borde förklaras, så att folk slipper gissa).

    Frågor och svar taggade med 'PTP' (2 st.)

    • Hanna

      Jobba direkt efter Psykologexamen?

      Hej! Jag funderar på att börja studera på psykologprogrammet i Sverige. Jag studerar just nu på programmet utomlands, har svensk gymnasieexamen. Min fråga är om man får sin titel direkt i Sverige och kan börja jobba så fort man tagit examen?

      Anna: : Hej Hanna,Se info i presentationen PTP-psykolog. Där kan du se att minst 1års tjänstgöring efter psykolog-examen och innan man kan få legitimation beviljad av soc.styrelsen krävs.
    • Elin

      Vad är skillnaden på ett kandidatprogram och ett vanligt?

      Hej! Jag går just nu i trean på gymnasiet och håller på och kollar på olika högskoleutbildningar. Jag skulle vilja plugga psykologi och undrar vad ett kandidatprogram är? Den är ju kortare än ett vanligt psykologprogram och undrar om man i såfall inte blir utbildad psykolog efter de tre åren?...

      Milla : : Hej Elin, Psykolog i Sverige är ett av de så kallade legitimationsyrken, så om man vill bli legitimerad psykolog är det strikt reglerat hur man kan bli det: man måste... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga