Rojin
    Hej! Jag går på samhäll vetenskaps programmet med inriktning juridik. Nu är det så att jag har några F.
    2 F från 1an och 3 från 2:an. Förta gymnasie året fick jag F i matte 1B och naturvetenskap 1b. och i andra gymnasie året fick jag F i Matte 2b, F i Psykologi och F i moderna språk 2 (italienska).
    Har inga F i 3:an, min fråga är: kommer jag få ta studenten om mina betyg ser ut så från 1:an och 2:an? Jag är verkligen sjukt dålig på matte men vill bygga upp mina betyg sen efter studenten pga jag har det väldigt jobbigt i mitt liv just nu.

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Rojin,
    det är mycket tråkigt att läsa om att du har det jobbigt just nu...

    Som tur är, så finns det möjlighet att läsa upp betygen på komvux efter gymnasiet.
    Utan godkänt betyg i Matte 1, kan du - tyvärr - inte få Examensbevis.
    Du får Studiebevis (ett intyg) som du sedan kan komplettera upp till Examensbevis.

    Se på http://www.gymnasieguiden.se/informeras/vad-kraevs-foer-att-uppna-gymnasieexamen där det står vad man måste uppnå för att få ut gymnasieexamen.

    Jag undrar om du vet vad du vill jobba med i framtiden?
    Om det är något yrke som du vill satsa på, återkom gärna och berätta vad det är - så skall jag försöka ge dig råd om hur du kan få rätt utbildning för att kunna jobba med det som du vill.

    Just nu kan du välja att:
    1. se på http://www.vasteras.se/forskolaskola/vuxenutbildning/attsokavuxenutbildning/Sidor/antagning.aspx om vad som gäller för studier på vuxenutbildningen i Västerås; du kan med fördel boka tid hos Studie- & yrkesvägledare där för att göra studieplanering och hjälp med ansökan till höstens kurser;
    2. fundera på om du vill byta till ett annat gymnasieprogram - t.ex. till ett yrkesprogram (exempel: en tjej bytte nyss från ett högskoleförberedande program till Restaurang/Livsmedelsprogrammet - hon bytte från åk3 till åk1 och kommer att gå två extra år på gymnasiet men hon tyckte det var värt det då hon läser till ett yrke som hon tror blir hennes framtid).
    3. du får söka till åk1 igen - till ett nytt gymnasieprogram (med då får du inte har läst 3 år på gymnasiet innan). Det finns inte någon garanti på att du kommer in i åk1 nästa år på just det programmet som du önskar och för att kunna få chansen, kan du inte fortsätta med dina studier i åk3 nu. Jag tycker därför att det är ett sämre alternativ för dig.

    Du får hemskt gärna återkomma och jag skall försöka hjälpa dig!Mvh Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'historia lärare' (3 st.)

    • Kevin

      Ämneslärare inriktad mot engelska och HKK?

      Hej!

       

      Jag har ett par funderingar kring ämneslärare, jag är intresserad av att läsa till engelska som mitt första ämne men inriktad till gymnasieskolor/komvux men har funderar vilket andra ämne jag vill läsa...

      Milla : : Hej, frågor om lärarutbildningar besvaras bäst av studievägledare på lärarhögskolorna. Det jag som är allmän SYV vet om yrket HKK-lärare går att... Läs hela svaret
    • Lovisa

      Vilka ämnen är mest eftertraktade?

      Hej! jag tänker läsa till gymnasielärare nu till hösten och går just nu & funderar på vilka ämnen jag ska välja. Jag funderar på svenska & engelska då jag gillar språk, men hade även varit kul med historia eller något annat SO-ämne. Hur ser det ut med efterfrågan på olika ämnen & olika...

      Peter: : Hej Lovisa!viktiga frågor men svårt att svara på. :) När en lärare slutar, vill rektor ersätta honom/henne med en annan lärare som är behörig i samma ämneskombinationen,... Läs hela svaret
    • Duck

      Vilken urvalsgrupp hamnar jag i?

      Hej! Jag gick ut naturvetenskapsprogrammet (inriktning natur) med F i Fysik 2. För att bli behörig pluggade jag hos komvux och fick ett godkänt betyg i Fysik 2. Kommer jag hamna i urvalsgruppen BI eller BII när jag söker till ett högskola?

      Anna: : Hej, du kommer prövas i BII, kompletteringsgruppen; detta pga du utan komplettering med godkänt betyg i fysik2 inte var behörig.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga