Zeinab
    Hej!
    Jag läser natursam 2:ring kan jag ändå bli jurist? Vilka ämne krävs det till att bli det? Krävs det höga poäng ?
    Mvh: Zeinab

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Zeinab!

    Behörighet till högskoleutbildning Jurist är - Grundläggande behörighet + Historia 1b och Samhällskunskap 1b, dvs examen från ett högskoleförberedande gymnasieprogram och de två kurser Historia 1b och Samhällskunskap 1b måste vara godkända, minst E betyg.
    Det är lätt att bli behörig till jurist. Man blir det på alla högskoleförberedande program (nästan... på Teknik får man lägga till en 50 poängs kurs ...) men du som går NA, läser alla kurser som krävs för behörighet som obligatoriska.
    Det är tuff konkurrens för att komma in på jurist på högskolan. Det är en mycket populär utbildning. Har man inte minst - i genomsnitt alla B-betyg i alla kurser, kan man nog inte komma in på betyg. Det finns en annan möjlighet - att konkurrera om utbildningsplats med hjälp av resultat av Högskoleprovet.
    Att man gör HP befriar inte från kravet på att bli behörig.
    Men just för konkurrens är det en extra chans att komma in - via HP.

    Bra också om du känner till Meritpoäng: vilka kurser som ger extra poängen - Merit. Du kan läsa om det på http://www.gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng-meritkurser-omradeskurser

    Bästa hälsningar
    Anna

    Frågor och svar taggade med 'rätt skola för mig' (1 st.)

    • mansoora

      hur kan man se betygsresultat?

      nyss fick jag veta att den gymnasiet som jag ska välja har betygsresultat på 15 i meritvärde kan det vara så att skolan är dårligt eller det bero mest på elever?? alltså jag vet inte om den skola kan ge mig den jag vill ha , i alla fall den del som bero på min skola eller lärarna??

      Anna: : Hej Mansoora! Jag är inte helt säker på vad du menar. Du skriver "har betygsresultat på 15 i Meritvärde" - att skola har det... men varje elev har olika betyg och därför olika meritvärde. Är det MEDEL/GENOMSNITT på alla... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga