Evelina 27 år
  Hej! Jag är 20 år och gick ut gymnasiet i somras med en examen på yrkesprogramet/målare. Men jag har alltid velat starta ett eget företag och nu undrar jag vad jag måste göra. Jag har inte godkänt i eng eller matte, så det gör mig orolig.

  Snälla kan ni hjälpa mig?!

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Evelina,
  Starta eget kan man även utan gymnasieutbildning och då gör det inte så mycket att du inte fick godkända betyg i alla gymnasiekurser. Här http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Yrke-och-framtid/Starta-eget-foretag.html kan du läsa vad Arbetsförmedlingen kan hjälpa till med.
  Jag råder dig besöka Arbetsförmedlingen, skriva in dig där - även om du arbetar idag /man kan skriva in sig som Ombytessökande också, vilket betyder att man har ett arbete men söker ett annat arbete. AF ordnar kurser och infoträffar om att starta eget.

  Jag vill tipsa dig om Yrkeshögskoleutbildningar, se några exempel på länkarna: http://www.yhguiden.se/utbildning/centrum-for-arbete-och-studier/bygglovhandlaggare-byggnadsinspektor
  http://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/facility-manager2
  http://www.yhguiden.se/utbildning/teknikhogskolan/drift-och-fastighetstekniker
  Yrkeshögskoleutbildningar har generösa behörighetskrav och kan ta in personer på utbildningen som inte uppfyller alla behörighetskrav, om de gör bedömningen att du har förutsättningar av att klara av utbildningen.
  Sammanfattning - angående hjälp med att starta eget kontakta Arbetsförmedlingen.

  Önskar dig det bästa! Håller tummarna! Mikael SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga