Lina
    Jag vill välja samhälle men vet inte vilken inriktning? Vad finns det för inriktningar och vad menas med de olika inriktningarna?

    1 Svar

    Lena SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, förstår att det kan vara svårt att välja olika inriktningar på programmen ibland. Här på Gymnasieguiden kan du läsa mer om just Samhällsvetenskapliga programmet och även se en del filmklipp. Här kommer en liten sammanfattning;

    Beteendevetenskap

    Du lär dig om människans utveckling, socialisation och samspel. Du får större förståelse för hur människor handlar som individer, gruppdeltagare och samhällsmedborgare. Du studerar kommunikation, lärande och ledarskap.

    Medier, information och kommunikation

    Du lär dig om mediernas roll i samhället, medieteknik, journalistik, information, reklam och interaktiva kommunikationsformer. Du studerar hur medier påverkar människors åsikter och omvärldsuppfattning.

    Samhällsvetenskap

    Du lär dig om samhällsstrukturer och människors livsvillkor. Du breddar och fördjupar dina kunskaper om olika samhällsfrågor genom att tolka, förklara och använda samhällsvetenskapliga metoder.

    Boka tid med din Syv på skolan och diskutera vilken inriktning som skulle passa just dig bäst. Det spelar ingen roll vilken inriktning du tar - du får samma behörighet till högskolan på alla. /Lena, Syv

    Frågor och svar taggade med '#naturkunskap' (1 st.)

    • Camilla

      Har jag behörighet inom Naturkunskap 1a2 eller ej?

      Jag har läst djurvård på en naturbruksskola. Jag har studerat naturkunskap 1a1 och har behörighet inom naturkunskap 2 då jag läst 1a1 och djurhållning, samt djur i naturbruk. MEN jag behöver ha läst naturkunskap 1a1 och 1a2 för att vara behörig till utbildningen jag vill söka. Måste jag studera...

      Milla : : Du är redan nu behörig, anser jag. Detta för att naturkunskap 2 är högre kurs som baseras på nk1a2. Har man godkänt betyg i nk2, anses man vara behörig till utbildning som kräver lägre behörighet i samma ämne. 

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga