Kimia
    Kan man jobba som undersköterska med ett studieintyg efter VO?.Eller krävs det en yrkesexamen?.

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Kimia,
    det är arbetsgivare som bestämmer om anställning.
    Det är bättre att ha Gymnasieexamen /som är bevis på att man har fullständiga betyg i en viss garanterad kompetensnivå/.
    Studieintyg skiljer sig åt ganska mycket: om man får F i alla kurser på gymnasiet får man Studieintyg & om man missar en obligatorisk kurs och har A-betyg i alla andra ämnen - får man också ett Studieintyg.

    Jag kan tänka mig att man kan säkert få någon form av anställning /t.ex vikariat/ utan Gymnasieexamen från VO. Det kan bli något svårare att få en fast anställning om man saknar Gymnasieexamen, men det kan gå.
    Om man t.ex. börjar jobba "timmar vid behov" eller en kortare vikariat och visar att man är duktig, kan arbetsgivare bedöma arbetslivserfarenhet räcka för att få längre vikariat eller en fast anställning.

    Som sagt, det är arbetsgivaren som bestämmer & det är klart bättre att ha Gymnasieexamen.
    Hälsningar
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga