PILOT

    Hej Nu läser jag teknikprogrammet sista året och jag har E i de flesta ämne men de ämne som Juristprogrammet vill ha är jag bra på de d.v.s att jag fick bra betyg på de i så fall är det omöjligt och komma in eller har man chans och komma in. Jag undrar kan det vara att alla elever som söker till jurisrprgammet alla kan inte ha A eller B på alla ämne men i min situation som jag är nu är svårt och komma in om det är svårt. Jag vill läsa direkt efter gymnasiet vilka vägar kan jag ta för att komma in i Jurisprogrammet så for som möjligt?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej!

    I betygsgrupper konkurrerar man med en Siffra, som är summan av Jfr-talet (snittbetyget) och meritpoäng om man har några. Ingen tittar på vilka kurser som man har högre betyg i.

    Tips! Gör högskoleprovet. Försök höja ditt meritvärde och sök till alla orter där juristprogrammet ges. 

    Titta också på Lunds Universitets hemsida - info om UJIK på distans,15 högskolepoäng med platsgaranti på den kursen (alltså alla som är behöriga sökande tas in på den kursen, oavsett hur höga, eller låga, betyg de har) och i slutet av den kursen tas cirka 20 bästa studerande in på juristprogrammet på Lunds universitet, oavsett hur höga, eller låga, betyg man har från gymnasiet, komvux eller folkhögskola, men du måste få ut examensbevis från gymnasiet för att bli behörig till högskoleutbildningar.

    Frågor och svar taggade med 'skillnad mellan linjerna' (1 st.)

    • Viola

      Kan man byta ifrån Sjöfart maskin till Samhäll?

      Kan man byta ifrån Sjöfart maskin till Samhäll Eller Naturbruk om det finns platser eller blir det svårt? Hej, jag går nu första terminen på Sjöfartmaskin och jag vill byta linje och skola, är det för sent? Jag vill INTE gå om ett år och är helt okej med att läsa ikapp kurser som jag kanske...

      Mikael: : Hej Viola, möjlighet att byta beror på 1. om ledig plats finns och 2. i så fall /om ledig plats finns/ - blir det Rektors beslut (det är rektor på den Mottagande skola som har... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga