Linnéa
    Jag har läst Omvårdnadsprogrammet mellan 2010-2013 och gick ut med minst G i alla ämnen. Jag vill läsa Ämneslärarprogrammet inrikting Idrott och hälsa, Matematik. Där man behöver grundläggande behörighet samt
    Engelska B, Idrott och hälsa A, Matematik D, Naturkunskap B, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 6c )
    Jag har läst till Matematik 3c och 4 för att bli behörig.

    När jag gick på gymnasiet sa våra lärare att Medicinsk grundkurs och Vård och omsorgsarbete ger behörighet i Naturkunskap B. Men nu har jag hört att det inte stämmer.. ?
    Så min fråga är om jag är behörig till Ämneslärarprogrammet fastän jag inte har läst Naturkunskap b(eller 2)? På en del sidor jag googlar står det att Kemi, Fysik och biologi (som jag inte läst) kan ersätta Nk 2 och på en del sidor står det att medicinsk grundkurs och vård och omsorgsarbete ersätter det. Har områdesbehörigheten 6c nåt med det att göra? Hur kan jag ta reda på om jag är behörig. Jag vill ju helst slippa göra en prövning i Nk 2 om jag ändå är behörig.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Linnéa!

    Det finns flera olika ersättningsmöjligheter för Naturkunskap B /eller 2/ och bland dem även

    Omvårdnadsprogrammet (Gy2000) med kurserna Medicinsk grundkurs (OMV1209), Vård och omsorgsarbete (OMV1215)

    eller

    Omvårdnadsprogrammet med kurserna Medicinsk grundkurs A (MÄNK201), Medicinsk grundkurs B (MÄNK202), Omvårdnad A (OKU204), Omvårdnad B (OKU205).

    Du kan i ditt betyg se och kurskoderna stämmer och du kan också ta dina betyg till SYV på komvux i den kommunen där du är folkbokförd för att kontrollera att det är rätta kurser som du har godkända betyg i.

    Bästa hälsningar och lycka till med din ansökan till Ämneslärarprogrammet!

    ANNA

     

    • : Okej tack. Men har jag förstått rätt då att Omvårdnadsprogrammet med minst betyg G i kurserna Medicinsk grundkurs (OMV1209), Vård och omsorgsarbete (OMV1215), ALLTID ger behörighet i Naturkunskap b, vilket program på högskola/universitet man än söker?
    • Anna : Ja! för att det är generella ersättningsmöjligheter.

    Frågor och svar taggade med 'eftergymnasial utbildning utomlands' (2 st.)

    • rolle

      kan en biomedicinare jobba som nutritionist?

      jag har planerat ansöka till Bachelor of Biomedical Science and Master of Nutrition and Dietetic Practice programmet via Bond universitet i Australien och min fråga är kan en biomedicinare jobba som nutritionist i Sverige?

      Liselotte: : Hej rolle, det vi vet om yrket Nutritionist i Sverige berättar vi om på Framtid.se/yrke/nutritionist . Nutritionist finns inte bland de yrken som - inom Hälso- och sjukvården - kräver... Läs hela svaret
    • Pär

      Vad ska jag göra?

      Hej! Har cirka 285 poäng. Vill efter gymnasiet bli läkare. Vart kan man studera, hur mycket kostar det? Hört att det kostar en del. Vill helst läsa i Sverige. England är ett annat alternativ. Mvh Pär

      Anna: : Hej Pär! Bra att du vet vad du vill bli när du blir "stor" :). Om yrke Läkare kan du läsa på den här sidan http://www.framtid.se/yrke/lakare I Sverige läser man först 5,5 år på högskola/universitet. Sedan är det minst 18 månader... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga