Madeley

    Hej jag undrar om hur man ska gå till väga för att bli ämneslärare och undervisa ämnen som är helt olika från varandra, gäller de enbart att läsa enskilda kurser på högskola och sedan komplettera med KPU, eller vad kan man göra annars?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hejsan,
    läs gärna information om Utbildning i yrkespresentationen Sociologilärare. Att gå via KPU, alltså läsa 120 respektive 90 högskolepoäng i sina blivande undervisningsämnen och försöka sedan hitta KPU som passar, och efter det ta ut lärarexamen och kunna ansöka om lärarlegitimation som lärare i franska och sociologi - är en väg att gå.
    En annan är att läsa ämneslärarprogrammet och bli behörig gymnasielärare i franska + ännu ett annat ämne och sedan läsa även 90 högskolepoäng (tre terminer) sociologi för att kunna utöka lärarlegitimationen med sociologi.
    Om man har lärarlegitimation kan man senare utöka sin behörighet genom högskolestudier i ett nytt undervisningsämne.
    Samråd annars med studievägledare på lärarhögskolorna. Du kan också kontakta skolverkets avdelning för lärarlegitimationer.

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga