Ellen

    Jag mådde dåligt i gymnasiet, vilket resulterade i att mina betyg blev låga och i vissa ämnen fick jag inga betyg alls. Jag gick ett år på folkhögskola efter det för att kompletera. Och jag har även skrivit högskoleprovet där jag fick 0.95 (dock övade jag inte upp något innan) Jag har tänkt att söka till ett naturvetenskapligt och tekniskt basår (Skövde högskola) Jag har hittills inte vetat vad jag vill bli. Men jag börjar mer och mer kika på veterinär. Men med detta i bagaget känns det rätt så hopplöst att nå dit. HUR hårt måste jag kämpa för att nå dit? Är det någon ide? Jag tror jag hade tyckt det var lättare om nån kunde säga till mig: "gör si gör så, så kan du söka till veterinärprogrammet". Men de flesta jag pratar med ger mig bara andra alternativ (djursjukskötare, djurskötare) och undviker min fråga. Finns det en chans?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Du måste först och främst bli Behörig till veterinärprogrammet och du kan skriva högskoleprovet flera ggr och öva mellan gångerna och du kan också försöka få upp ditt meritvärde men du kan inte undvika att bli Behörig så det är det du ska ha som första ”delmålet”.

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'extra stöd' (2 st.)

    • Kicki

      Vilken skola i Nacka (m omnejd) vid ADHD och svår dyslexi?

      Vilka gymnasieskolor i Nacka med omnejd är bra eller mindre bra om ungdomen har ADHD och svår dyslexi (skapar ångest och depression) och där skolan således är väldigt väldigt tuff att klara av? FÖRSTÅELSE, anpassningar och mycket extra stöd är av yttersta vikt! Betygen är inte så höga så där...

      SYV-besökare: : Hej Kicki!om eleven behöver gå på en NPF-anpassad utbildning, så är det bäst för eleven att göra det. I en "vanlig gymnasieskola" är det stora klasser och eleverna förväntas ta mycket eget ansvar och klara mycket själva.
    • Mats

      Personlig assistent på gymnasiet?

      Om en elev behöver en personlig assistent i grundskolan finns det då möjlighet att han får det även på gymnasiet?

      Milla : : Hej Mats! Det är ingen fråga som en Studie- och yrkesvägledare kan svara på. Biståndsbedömare på Socialtjänsten eller andra personer som är anställda för att just göra sådana bedömningar - får fatta beslut. Jag hoppas att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga