Abulfazl 17 år
  Hej, just nu går jag på första året i gymnasiet och hitills har jag inte läst moderna språk, jag läste lite franska steg 1 i början av skolåret men hoppade av, det jag undrar just nu är om jag har något möjlighet att lässa moderna språk 1,2 och 3 i 2an och 3an då jag strävar efter de extra merit poängen.

  Finns det några lösningar till detta?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej!
  Det är ovanligt att kunna börja med moderna språk 1 i årskurs 2 på gymnasiet. En kurs moderna språk brukar på gymnasiet läsas på ett läsår. Om du får läsa moderna språk 1 under årskurs 2 och moderna språk 2 under årskurs 3, kan hända, men fråga om det på din gymnasieskola. Att hinna läsa mod.språk1,2 och 3 på 2 år på gymnasiet, tror jag inte blir möjligt.

  • Abulfazl Tack, är det "katastrofalt" att man inte har läst moderna språk på grundskolan samt gymnasiest, men man har läst modersmål? kommer det därefter bli svårt att söka till något bra utbildning?
  • Julia

   Meritpoängen kan man även få för Engelska 7 och för "högre" mattekurser. läs gärna på gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng Tips! gör högskoleprovet. Då kommer du även prövas i HP-urvalet.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga