Jasmine
    Jag har precis fått veta att jag har kommit in på min drömskola (enligt preliminära i alla fall). Där valde jag estetiska med inriktningen musik/musikal. Men nu känner jag inte en lika stor lust att gå där längre.

    Det känns som om jag hellre vill börja på mitt andrahandsval, ekonomi-juridik på en helt annan skola.

    Så om jag börjar på den första skolan och ser hur det går, när kan jag som senast försöka byta till den andra? Skulle jag behöva gå om ett år, eller hur lång tid jag då missar?

    1 Svar

    Fråga SYV på Framtidsskolan
    Oj, vilken helomvändning! Fundera ordentligt på om du ska ändra dig. Fördelen med Estet är ju att du ändå kan få en bred behörighet till högskolan. Lägg till en eller två mattekurser så får du samma behörighet som på Ekonomiprogrammet. Men med fördelen att du även får hålla på med din drömsyssla under gymnasietiden! Kan det bli bättre?

    Det är omöjligt att säga nu om du kan byta skola/program när du börjat gymnasiet eftersom allt intag efter alla har börjat sker i mån av plats. Är det fullt på det program du vill byta till så kan du inte byta. Då får du vänta och eventuellt välja om på nytt året efter. Så tänk noga!

    Frågor och svar taggade med 'måleri' (2 st.)

    • Josh

      Hur påverkas betygen?

      Hej! Studerar Bygg&Anl 1 o 2 kurserna där man bl.a får prova olika områden som mureri, snickeri, måleri, plåt, betong och anläggning. Jag har godkänt i alla förutom Anläggning delen. Hur kommer det påverka slutbetyget för kursen? Kommer jag kunna välja måleri eller måste jag ha godkänt i allt?

      Milla : : Du måste prata med din lärare i den aktuella kursen. I värsta fall kan du få betyget F på kursen men även i det fallet borde det inte vara omöjligt för dig att kunna välja Måleri.
    • Gäst

      Med lång erfarenhet i måleri vill bli besiktningsman?

      Hej, jag har kontakt med en person som efter lång arbetsliv som Målare vill nu vidareutbilda sig till besiktningsman. Har ni några tips? Vad krävs det för kvalifikationer? Tack på förhand!

      Milla : : Hej, i dagens läge (sept 2018) finns det inga strikta centrala/allmänna bestämmelser om vem som får kalla sig för "Besiktningsman". Dock är det svårt att få... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga