Elev
  Jag kommer mest troligen få F i idrott då jag inte är delaktig på lektionen (har redan försökt reda ut me rektor osv men det gick inte bra, så det är ingen utväg) - kommer detta hindra mig från att kunna söka jobb efter gymnasiet? Alltså ett jobb man inte behöver utbildning till (t.ex. kassörska). Finns det någon gräns på hur många F man får ha eller så? Jag går på estetiska (bild).

  Undrar även samtidigt om detta kommer hindra mig från att plugga vidare på högskola?

  1 Svar

  Daniel SYV

  Hej, om kraven för gymnasieexamen kan du läsa på gymnasieguiden.se/informeras/vad-kraevs-foer-att-uppna-gymnasieexamen
  Det går att ta ut examen med F i Idrott-och-hälsa1.
  Max antal F-poäng för gymnasieexamen är 250p, men inte i vilka kurser som helst (men i just Idrott1 kan man ha F och få ut exam.bevis om man för övrigt ej har ännu fler F-poäng än max 150p., så att det sammanlagt blir max 250poäng).

  Ang.få jobb eller komma in på en eftergymnasial utbildning
  -- arbetsgivare tittar oftast endast på: om ungdomen har Examensbevis eller inte, och från vilket program beviset är, i så fall, och inte på betygen i enskilda kurser (är i alla fall min erfarenhet).
  Examensbevis kommer du behöva även för behörighet till högskola-universitet. Men det finns också andra former av eftergymnasial utbildning, t.ex inom yrkeshögskola. YH kan göra undantag och ta in även obehöriga, vilket högskola inte kan göra. Kika gärna på www.yhguiden.se

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga