Elin
    Hej!
    Jag funderar på att söka en utbildning (socialpedagog) som börjar i höst, men just nu verkar det vara dåligt med utbildningar i stockholm (där jag bor). Så därför funderar jag på att söka en annan utbildning i samma ämne fast som är bredare kan man säga (Vård- och omsorgsprogrammet).
    I dessa utbildningar jag funderar på att ansöka till, så finns det två gemensamma ämnen, psykologi och psykiatri. Då undrar jag, om jag nu väljer plan B, att ansöka till Vård- och omsorgsprogrammet, kommer jag inte få läsa psykologi och psykiatri igen då jag ska ansöka till Socialpedagog när jag gått klart den utbildningen?
    Säg till om beskrivningen blev för rörig..

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Elin,
    Vård- & omsorgsprogrammet är en gymnasial utbildning.
    Socialpedagog är en EFTERGYMNASIAL utbildning.
    Så du kan så klart gå en gymnasieutbildning först och en eftergymnasial utbildning sedan. Det är precis så man brukar göra.
    Mvh
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'max' (2 st.)

    • Ati

      F på religionskunskap ?

      Hej. Jag har samlat betyg från gymnasiet med 1700 poäng. Nu läser jag på komvux mot gymnasieexamen. Hur många poäng måste jag läsa till och får jag gymnasieexamen om jag har f på religionskunskap 1?

      Julia: : Hej,det går att ta ut examensbevis med betyget F i kursen religionskunskap.För examensbevis på komvux gäller: 2400 poäng, av dem får max 150 p. vara betygsatta med F.Kursen idrott och hälsa 1 får ej ingå.
    • Celine

      Gymnasiearbete komvux?

      Jag ska läsa in betyg för att få en gymnasieexamen på komvux. Jag gick hår och makeupstylist för 2 år sedan på gymnasiet men gick inte klart. Problemet är att mitt gymnasiearbete finns inte på komvux i min kommun, hur ska jag göra...

      Mikael: : Hej Celine, du måste kontakta komvux i din kommun - börja med SYV men sedan kan du vända dig direkt till rektorn på komvux och fråga hur de löser detta för att det är deras uppgift att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga