1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Afe,

    Nat.vet.basår brukar vara upplagda på ett läsår, 2 terminer. Jag tror därför inte att det finns möjlighet att bli klar snabbare. Däremot om du blir behörig till nat.vet.basTERMINEN - då blir man klar på en termin. Det är högre behörighet som krävs till basterminen, ofta krävs det att man har godkänt betyg i fysik1a, kemi1 och biologi1 samt i matte 3 - och då läser man på basterminen fysik2, kemi2, biologi2 och matte 4.
    Vänligen
    ANNA

    Du kan på studera.nu/jamfor-utbildning/?q=bastermin se en lista på basterminer. OBS! det är nödvändigt att kika noga på om det är Teknisk eller Naturvetenskaplig bastermin (skillnaden är ofta den att Biologi ingår inte i det tekniska basterminen). Så, man ska noga titta på kursinnehåll och behörighetskraven, som båda kan variera.

    • : Fantastiskt! :D
    • : Hade du kunnat ge mig några exempel på utbildningar som är Naturvetenskaplig bastermin? Hittar enbart 1 i Karlstad hittills. Kanske använder jag fel söktermer?
    • Julia :

      utbildningsutbud för svenska högskolor/universitet med start Höstterminen 2020 kommer fastställas till 16 mars 2020, det är först då som man kan se hela utbudet. Jag tror också det är vanligare att basterminer erbjuds under Vårterminen, alltså från mitten på januari med ansökningsperiod från mitten på september till mitten på oktober; detta pga de flesta grundprogrammen på högskolenivå i sverige startar på hösten, och inte på våren.

    • Anna : Se listan på https://www.studera.nu/jamfor-utbildning/?q=bastermin&p=1
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'dansk' (1 st.)

    • Selina

      Vad är skillnaden danska och svenska gymnasiekurser?

      Hej har nyss kollat på vilken utbildning jag skulle vilja ta, och det står t.ex. Kemi och fysik 2,i Danmark har jag haft fysik och kemi c, räcker det och hur vet jag vad som gäller för mina andra kurser?

      Anna: : Hej Selina!Kontakta oresunddirekt.se som har specialkunskap om Danmark, bl.a om att studera i det landet och de borde också kunna förklara hur kurserna i det svenska och danska skolsystemet förhåller sig till varandra.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga