Julia

  Hej! Jag har sökt till att på gymnasiet gå naturprogrammet med spetsutbildningen biomedicin där då de individuella valen och programfördjupningarna är bestämda i förväg. Jag tycker kurserna passar mig men jag skulle gärna vilja utöka min kurs om det är möjligt eftersom det finns andra programfördjupningar/individuella val jag skulle vilja läsa. Men om detta är möjligt, är det i så fall endast programfördjupande kurser jag kan läsa som utökning eller kan jag då ha som ett extra individuellt val som utökning?

  1 Svar

  Peter SYV på GymnasieGuiden

  Hej Julia,
  det är Rektor på din gymnasieskola som kommer besluta i den frågan.
  Att läsa utökat program på gymnasiet är inte elevens rättighet. Vissa gymnasieskolor kan på förhand bestämma att ingen får läsa U-kurser... men oftast är det så att rektorn tittar på hur eleven sköter sig under årskurs 1 (närvaro och betygen) och i fall hen då gör bedömning att eleven skulle klara av att läsa en eller flera U-kurser och att de kurserna som eleven vill läsa kan skola erbjuda + att det ej blir schema-krockar (det är inte möjligt att "klona" sig... :) du kan ju inte missa obligatoriska för dig lektioner för att delta i andra lektioner som för dig inte är obligatoriska...) - då kan rektor besluta att låta eleven läsa Utökat program. 
  Ang. vilka kurser som kan läsas som U-kurser så är det så att "vilka som helst" som skola kan erbjuda och som inte är Obligatoriska på elevens utbildning. 
  Hälsningar
  Peter syv

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga