1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Sandra,
    du måste prata med en studievägledare på det lärosäte: högskola eller universitet där du vill ta ut Kandidatexamen. Varje lärosäte kan bestämma (inom vissa ramar) lokalt, på plats, vilka kurser får får eller inte får ingå i kandidatexamen från just deras lärosäte.
    De gemensamma "ramar"/regler är att kandidatexamen bör omfatta 180 hp, motsvarande 3 års studier på högkolenivå på heltid; minst hälften av de poängen, dvs minst 90 hp måste vara i "huvudämnet"; det är endast Avslutade och betygsatta kurser som får ingå + kandidatkurs måste läsas och också den bli godkänd. För övrigt, är det upp till varje lärosäte att bestämma vilka kurser du ska kunna ta in i kandidatexamen. Därför måste du få svar från studievägledare eller utbildningsansvarig på just det aktuella lärosäte.

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga