Jelena

    Hej, Jag var klar med min kandidatexamen i Media och kommunikationsvetenskap år 2014, och jobbar nu med Sociala medier. Dock känner jag att jag skulle vilja studera och utbilda mig ytterligare och studera HR-frågor och pedagogik.


    Hur funkar det med examen? Måste jag plugga x antal år igen? Eller räcker det att endast ta några kurser som kanske går att tillgodoses?


     


    Mvh, Jelena

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Jelena,
    om du i första hand tänker på studier på högskolenivå (högskola/universitet) då har ansökningsperioden till höstens start redan "varit" (t om 15 apr 2019). Nu kan det ju kanske öppnas SEN ANSÖKAN på några utbildningar där antal behöriga sökande är färre än antal platser...
    men annars så kommer ansök,period till vårens start öppna den 15 sept ( och vara till 15 okt). Utbildningsutbud fastställs helt till ansökn.periodens start. Det kanske därför ännu inte är möjligt att se samtliga utbildningar som kommer på högskolenivå i Sverige starta VT-20.

    För övrigt, så finns det kanske intressanta för dig utbildningar även inom andra skolformer, ex. inom yrkeshögskola. Ansök.perioder inom yrkeshögskola är olika för olika utbildningar; många har sista dag att söka - 30 april, 1 maj eller 15 maj.

    Inom högskola/universitet - så finns det både kurser och program.
    Kommer du in på ett program, kan du ansöka om tillgodoräknande av tidigare utbildning. Om du redan har läst kurser som ingår i programmet i din tidigare utbildning, kommer du i så fall få svar om att du får "hoppa över" de kurserna.
    De nya kurser som du läser på högskola - kan du eventuellt ta ut nya examina "på". Detta måste du diskutera med studievägledare på just det lärosäte där du vill ta ut examen (detta för att varje lärosäte kan besluta om sina lokala regler, och det går därför inte ge ett generellt svar om).

    Frågor och svar taggade med 'mottagande skolans ansvar' (4 st.)

    • annonym

      Är det möjligt att byta tillbaka till sin gamla klass?

      Hej! Jag går på ekonomiprogrammet åk1. När jag började på gymnasiet gick jag i A-klassen, men bytte senare till C-klassen efter ca 2-3 veckor. Jag börjar ångra att jag valde att byta klass och känner att jag borde ha gått kvar. Är...

      Daniel: : Hej, det är en fråga om du måste ställa till rektorn på skolan.Klassfördelningen är det skolan som bestämmer över. Prata med din klasslärare/mentor eller med rektorn på din skola.Lycka till!HälsningarD:
    • Sebastian

      Byta gymnasium från Sverige till Norge?

      Jag tänkte flytta til Oslo och undrar då hur det skulle bli med skola isåfall,går åk 2 och tänkte flytta efter jul,kan jag fortsätta eller måste jag börja om gymnasiet där?

      Mikael: : Det är en fråga du måste ställa till den skola som du vill flytta till. Det blir ju deras beslut att ta in dig eller inte.
    • Nora

      Hjälp vad ska jag göra??

      Hej! Jag går i 1an på schillerska humanistiska programmet och jag måste skriva att jag verkligen inte trivs alls. Jag vet ej om ni kan göra mycket åt det har kontaktat syv / rektorn men det ända de gör är att skicka runt mig och jag vet ej till vilka jag bör vända mig till. Det är väldigt akut...

      Anna: : Hej Nora, jag förstår att du är ledsen och känner att du inte får hjälp. Du har också rätt i att vi här på Fråga SYV inte kan ge dig en annan gymnasieplats. Vad vi kan... Läs hela svaret
    • Roger

      Betyg vid byte av skola?

      Hej jag har fått en plats och ska byta gymnasium i ettan, men vad händer med de betyg jag har fått/kommer att få den här terminen? Flyttas de över eller börjar jag liksom om? Jag har läst kurser som jag inte kommer ha på Nya skolan. Jag byter för övrigt från natur till estet.

      Mikael: : Hej Roger! De satta betyg gäller. Om du får betyg på kurserna, så har du de betygen och kan använda de i olika sammanhang. Om du ska byta skola då kommer du ha planering med SYV på den nya skolan. Det är vanligt att även... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga