Sandra

    Hejsan! Jag har snackat med SYV-en på min skola och jag skall byta från NA till IB, till årskurs två. Förflyttningen är löst - dock återstår en fråga. Jag planerar att läsa Psykologi (HL), Historia (SL), Kemi (SL), Matte (SL, analysis), Svenska (HL) och Engelska (HL). Skulle dessa kurser kunna möjliggöra att jag kan bli ämneslärare i framtiden i matematik och ev. kemi, svenska eller engelska? Det är min största dröm, att undervisa på gymnasienivå, och jag vill verkligen vara säker på att jag kan bli lärare efter IB. Kan jag det? Behöver jag göra några ändringar i mina kursval för att möjliggöra det - vilka då i sådana fall?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Lärarutbildning i Sverige förändras med jämna mellanrum, därför är det svårt att veta Exakt vad som kommer att gälla när det blir dags för dig att söka men läs på IB så mycket du kan inom de ämnen som du vill undervisa i sen, mer kan du inte göra och vi hoppas det går bea med din behörighet. 

    I värsta fall kan man ju komplettera efter gymnasiet, t.ex läsa ngn kurs på komvux.

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga