Damla98
    Jag ska välja samhälle med inriktningen beteende och undrar om man kan bli något som har med natur att göra inom samhälle - beteende. Det behöver inte heller vara dessa yrken, men om det finns, kan ni då ge några exempel?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hejsan,
    du kan söka NATURVETENSKAPLIGT BASÅR på högskola/universitet efter gymnasiet. Där blir du behörig till olika "natur"yrken.
    För att bli behörig till Naturvetenskapligt basår, lägg till Matematik 3b inom Programfördjupningen på SA.
    Det är fortfarande /nu/ möjligt att komma in på Naturvetenskapligt basår med bara grundläggande behörighet + godkänt i Matte 2, men det är i Stockholm och Göteborg redan krävs Matte 3 för att komma in, därför rekommenderar vi att du läser Matte 3 - eftersom vi tror att den kursen kommer att krävas även på andra orter snart.

    Bästa hälsningar
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'chans att komma in på utbildning?' (2 st.)

    • Maryam

      Kommer jag in med 12,35?

      Hej. Jag ska gå ut gymnasiet och jag tror min merit kommer ligga på 12,35. Jag vill komma in i ämneslärare inrk svenska 7-9/eller gymnasiet i Gävle. Jag såg att meriten där var 13,20 och jag undrar om jag har någon chans att komma in?

      Milla : : Hejsan,ingen kan på förhand veta hur högt meritvärde (eller hur högt resultat från högskoleprovet) som kommer ge plats på en viss utbildning. Rådet jag kan ge är att du söker... Läs hela svaret
    • Elev

      Hur ser chanserna ut att komma in som reserv?

      Hej! Jag undrar en sak gällande antagningen: om jag vill Komma in på ett program som år 2020 hade BI: 19,15 (urval1) 2019 BI:19 urval 1 och år 2018 hade BI 18,44 urval ett hur ser mina chanser ut att komma in som reserv om min merit ligger runt 18,67? Kan man veta det?

      Anna: : Nej, det kan man tyvärr inte veta. Antagningsgränserna går upp-och-ner. antal studieplatser kan också ändras och de sökande som söker just samma utbildning vid samma tidpunkt... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga