1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Astrid,

    jo, det bår bra att läsa ett valfritt program på gymnasiet och - på sikt - komma in på läkarprogrammet; kompletteringar kommer behövas, dock. Du skriver exempel "sam" - samhällsvet.programmet. Jo, det går, som sagt, bra att läsa vilket program som helst, men då kompletterar man efter gymnasiet så att man har godkända betyg i fysik2, kemi2, biologi2 och matematik4 (för att det är de kurserna/betygen som krävs för behörighet till läkarprogrammet, i alla fall i Sverige och som behörighet ser ut nu).
    Jag rekommenderar dock att kika lite närmare på VO, vård- och omsorgsprogrammet. På den kan man bli behörig till sjuksköterskeprogrammet, till arbetsterapeut-, fysioterapeut och till många andra högskoleutbildningar. Det går givetvis att komplettera efter gymnasiet och bli behörig även till läkarprogrammet.
    Varför just VO? jo, för att då kommer du i kontakt med vården redan på gymnasiet. Det ger en bra grund för vidare/högre utbildningar inom hälsa- och sjukvård, inklusive läkarprogrammet.
     

    Frågor och svar taggade med 'mentorer' (1 st.)

    • Henrik

      Systemet på gymnasiet? Mentorer?

      På högstadiet här i Stenhamre har vi mentors system. Två mentorer får alltså ansvar över en klass. Innebär bl.a ansvar över utvecklingssamtal, mentorstid, klagomål etc. Men hur är det på gymnasiet? Sorry för alla frågor. Med vänlig hälsning, Henrik

      Liselotte: : Hej Henrik! På gymnasiet kan det vara olika, beroende på vilken skola du läser på. Oftast finns det klasslärare/mentor för varje klass. Kan också finnas två eller till och med tre... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga