furqan
    Kan jag ändra mitt program i tvåan, alltså från natur till sam? eller kan jag göra något annat för att bli en tandhygienist ?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej,

    särskild behörighet till Tandhygienistprogrammet är:
    godkända betyg i gymnasiala kurser Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller i två små kurser: 1a1+1a2.
    För grundläggande behörighet behöver du ha examensbevis från valfri gymnasieprogram med godkända betyg i svenska 2 och 3 samt i engelska 6.
    Det är inte omöjligt att bli behörig till tandhygienistprogrammet på många olika gymnasieprogram.

    Jag vet inte vad du menar med "naturprogrammet" - gissar på NB, naturbruk. Eller så kanske du menar naturvetenskapspr. NA. Man kan bli behörig till tandhygienist på båda de programmen och det är lättare att bli det än på Samhällsvetenskapsprogrammet (pga man läser inte Naturkunskap 2 på SA).
    NA läser man fysik, kemi och biologi och får man godkända betyg i de naturvetenskapliga ämnen - så behöver man inte läsa naturkunskap 2.
    NB ingår ett antal kurser som också kan ersätta Nk2.

    På SA ska man, som valbar kurs lägga till Naturkunskap 2, men det är inte alltid det är möjligt; därför är det mindre "bra" att läsa på SA om man senare vill bli tandhygienist.

    mvh

    Milla

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'måleri' (2 st.)

    • Josh

      Hur påverkas betygen?

      Hej! Studerar Bygg&Anl 1 o 2 kurserna där man bl.a får prova olika områden som mureri, snickeri, måleri, plåt, betong och anläggning. Jag har godkänt i alla förutom Anläggning delen. Hur kommer det påverka slutbetyget för kursen? Kommer jag kunna välja måleri eller måste jag ha godkänt i allt?

      Milla : : Du måste prata med din lärare i den aktuella kursen. I värsta fall kan du få betyget F på kursen men även i det fallet borde det inte vara omöjligt för dig att kunna välja Måleri.
    • Gäst

      Med lång erfarenhet i måleri vill bli besiktningsman?

      Hej, jag har kontakt med en person som efter lång arbetsliv som Målare vill nu vidareutbilda sig till besiktningsman. Har ni några tips? Vad krävs det för kvalifikationer? Tack på förhand!

      Milla : : Hej, i dagens läge (sept 2018) finns det inga strikta centrala/allmänna bestämmelser om vem som får kalla sig för "Besiktningsman". Dock är det svårt att få... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga