Jonas 23 år
  Om man går samhällsvetenskapsprogrammet på gymnasiet kan man då fortfarande jobba med ekonomi till exempel på bank? Ekonomiprogrammet känns såklart som ett mycket mer naturligare val om vill jobba med ekonomi/på bank men jag tycker ändå att samhällsvetenskapsprogrammet passar mig bättre än ekonomiprogrammet. Kort sagt: Kan man jobba med ekonomi/på bank om man har gått samhällsvetenskapsprogrammet på gymnasiet?

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden
  hej Johas, ja! man kan jobba med ekonomi om man går SA på gymnasiet. Ett råd till dig är då att läsa mer matte än det som är obligatoriskt på Samhällsvetenskapsprogrammet: Matematik 3b och 4 får läsas som programfördjupande på SA. En kurs Internationell ekonomi och en kurs Entreprenörskap får läsas inom Programfördjupningen också. Företagsekonomi kanske du kan läsa inom Individuellt val.

  Vill passa på och påminna dig om att söka flera alternativ i ditt gymnasieval - du kan t.ex. söka SA på flera olika skolor, t.ex. på någon eller några av de här skolorna:
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/aranasgymnasiet
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/beda-hallbergs-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/drottning-blankas-gymnasieskola-halmstad
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/drottning-blankas-gymnasieskola-kungsbacka
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/elof-lindalvs-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/drottning-blankas-gymnasieskola-varberg

  Info- om SA kan du läsa på http://www.gymnasieguiden.se/program/SA och där finns det också länkar till beskrivning om inriktningar samt till en fullständig programplan, där du kan se alla kurser som får läsas som programfördjupande på SA.

  MVH Liselotte SYV på Fragasyv.se


  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga