Filip
    Hej, jag läser för närvarande andra året i gymnasiet. Till trean har jag valt engelska 7 som inviduellt val, eftersom jag bytter linje till sam detta året, så har jag redan mina två inviduella val. Detta betyder alltså att jag enbart kommer att få 1,0 i meritvärde. Jag undrar om jag kan läsa upp språk 3-4 efter gymnasiet? Eller har jag redan använt mina inviduella val? Kan jag isåfall byta ut mitt nuvarande invduella val mot språk så jag får full merit?

    Mvh Filip.

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    hej Filip,
    om du kan byta kurser inom Individ.val kan bara din skola svara på: det är inte förbjudet att byta men beror på om praktisk möjlighet finns - plats på kurserna, som du vill läsa; ditt schema måste också gå ihop så att du inte har flera olika lektioner samtidigt.
    Om du läser kurser efter gymnasiet, t.ex. Moderna språk 3 och 4 - får du betyg på ett separat dokument, Studiebevis - och då har du KOMPLETTERAT dina betyg (du kommer att prövas i BII urvalsgruppen som OFTA har högre antagningsgräns, inte alltid, men oftast). De kurser som du läser utanför Gymnasieexamen räknas in i ditt Jämförelsetal från gymnasiet i 2 fall: om de krävs för behörighet eller om de ger Meritpoäng.
    Sammanfattning:
    - byte av kurs under gymnasietid är en fråga till din skola att svara på;
    - komplettera efter gymnasiet får du göra och du får dina Meritpoäng från kurser som du kompletterar med.
    Bästa hälsningar
    Liselotte SYV
    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'samälle' (1 st.)

    • Besarta

      Vad krävs för att bli gymnasielärare?

      Hej, jag vill plugga till lärare i Historia, Samhälle och Religion. Jag undrar vad som krävs! Behövs matte 2b? Vilka ämnen behövs Jag läser samhällskunskap så jag har läst samhälle 1,2 och läser just nu samhälle 3. Jag har...

      Julia: : Hej Besarta, gymnasielärare brukar vara behörig att undervisa i 2 ämnen. Att bli behörig i 3 ämnen tar mycket lång tid. Om man läser mot gymnasielärrare i 2 ämnen tar... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga