Niclas
    Kan man läsa upp f om kursen är avlutad i årskurs 2
    • : Ja, du kan alltid ansöka om prövningar eller så löser dina lärare det på ett annat sätt.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hejsan,
    en gymnasieelev som fick F i en kurs har rätt att göra prövning på sin gymnasieskola - innan hen avslutar årskurs 3. Tidpunkt för prövningen är det skolan (rektorn) som bestämmer.
    Det är inte heller ngt som säger att eleven inte kan gå om kursen, men här måste schemat passa - eleven kan ju inte klona sig, så om andra Obligatoriska för eleven ämnen ges på samma timmar som den kurs eleven vill gå om, så finns det ett praktiskt hinder.
    När eleven tar ut examensbevis eller studiebevis i slutet av år 3 på gymnasiet, då är gymnasieskolan "färdig" med den eleven och hänvisar till komvux eller prövningar i hela Sverige. Hen som inte längre är gymnasieelev får göra prövningar i hela Sverige, oavsett vilken kommun hen är folkbokförd i. dock blir det tyvärr allt svårare att hitta var man kan göra prövningar. Detta bl a på grund av Covid-19.

    Frågor och svar taggade med 'kriminalpsykolog' (2 st.)

    • Lovisa

      Vad behöver jag läsa för att bli kriminalpsykolog?

      Vad för program behöver jag läsa för att bli kriminalpsykolog? Behöver jag läsa kandidat+magister? Hur lång tid tar respektive på heltid? Hur ser jag om det erbjuds jobb inom kriminalpsykologi? Vad kan man plugga sig till bortsett från kriminalpsykolog efter kandidat+magister? Tacksam för svar :)

      SYV-besökare: : Hej Lovisa, kika gärna på yrkespresentationerna: psykolog och kriminolog samt rättssociolog
    • Lovisa

      Hur många år tar det att bli kriminalpsykolog?

      Jag undrar hur många år det tar att plugga till att bli kriminal psykolog. Erbjuds det många jobb som kriminalpsykolog?

      SYV-besökare: : Hej Lovisa; Psykolog är i sverige ett reglerat yrke och man kan endast få legitimation om man tar examen från psykologprogrammet - som är en fem-årig utbildning på heltid. Sedan... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga