Niclas
    Kan man läsa upp f om kursen är avlutad i årskurs 2
    • : Ja, du kan alltid ansöka om prövningar eller så löser dina lärare det på ett annat sätt.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hejsan,
    en gymnasieelev som fick F i en kurs har rätt att göra prövning på sin gymnasieskola - innan hen avslutar årskurs 3. Tidpunkt för prövningen är det skolan (rektorn) som bestämmer.
    Det är inte heller ngt som säger att eleven inte kan gå om kursen, men här måste schemat passa - eleven kan ju inte klona sig, så om andra Obligatoriska för eleven ämnen ges på samma timmar som den kurs eleven vill gå om, så finns det ett praktiskt hinder.
    När eleven tar ut examensbevis eller studiebevis i slutet av år 3 på gymnasiet, då är gymnasieskolan "färdig" med den eleven och hänvisar till komvux eller prövningar i hela Sverige. Hen som inte längre är gymnasieelev får göra prövningar i hela Sverige, oavsett vilken kommun hen är folkbokförd i. dock blir det tyvärr allt svårare att hitta var man kan göra prövningar. Detta bl a på grund av Covid-19.

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga