1 Svar

    Ludmila SYV på FrågaSYV
    Hej, Kimia
    Behörighet till Tandhygienistutbildningen är: Grundläggande behörighet till högskolestudier /Gymnasieexamen/ + Matematik 2, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b.
    Här ser du programplan på Vård&omsorgsprogrammet; http://www.gymnasieguiden.se/files/program/pdf/programplaner/VO.pdf

    För att bli behörig till Tandhygienistutbildningen, bör du lägga till följande kurser: Matematik 2 a, Samhällskunskap 1a2 & två kurser i Naturkunskap: 1a2 och 2. Summa poäng kurser som du måste lägga till är 300 p.
    Normalt sett, lägger man till 200 p. inom Individuellt val. Det kan, dock, finnas möjlighet att lägga 100 poäng extra. Det beror på olika omständigheter & kan inte garanteras i förväg.
    Kurserna Matte 2 a och Natur 1a:2 tillhör de GARANTERAT valbara, om man går VO programmet. De andra två kurser som du också behöver /Samhällskunskap 1a2 & Naturkunskap 2/ - kan det bli problem med att få läsa.

    Om du inte får läsa de två - för dig - nödvändiga kurser, kan du försöka läsa in dem på egen hand och tenta av dem /göra en så kallad Särskild prövning/.

    Sammanfattning:
    det är inte omöjligt att man kan skaffa sig behörighet till Tandhygienistprogrammet, när man går VO, men det kan inte garanteras.

    Önskar dig en fortsatt fin sommar!
    SYV Ludmila

    Frågor och svar taggade med 'oäng' (2 st.)

    • Vincent

      Fortsätta på Franska eller välja ett nytt moderna språk?

      Hej! Jag ska snart börja gymnasiet och siktar in mig på Natur Natur. Får jag samma mängd högskolepoäng om jag väljer ett nytt moderna språk som jag hade fått om jag fortsatte på det jag hade i högstadiet? Natur Natur är ju bara 1 år av moderna språk.

      Liselotte: : Hej Vincent,du har rätt - det är en kurs moderna språk som är Obligatorisk på Naturvet.programmet; dock läser många elever fler kurser moderna språk, som... Läs hela svaret
    • sabrina

      Jag undrar om fristående kurser?

      Hej! Jag undrar om man vill bygga upp sin egen exam genom fristående kurser. Finns det något antagningspoäng eller en viss behörighet för att bli antagen på fristående kurser?. Och finns det möjlighet att dom fristående kurser som jag har eller kommer at läsa inte leder till någon exam? Är det...

      Mikael: : Hej Sabrina; det är enklare för dig att komma in på ett program (för att du inom programmet kommer ha platsgaranti på de kurser som ingår); söker man däremot fristående kurser... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga