Anonym

    Hej, Just nu går jag i årkurs 1 på gymnasiet och har gjort prövning på matematik 1, 2 och 3 och skulle gärna villa studera matematik 4 och 5. Matematik 4 lektionerna på min skola undervisas tyvärr under tider då jag har andra lektioner och på grund av det kan jag inte gå på dem. Å andra sidan är jag säker på det mesta material som lärs ut i matematik 4 kursen. På grund av det är säker på att jag skulle klara att studera matematik 5. Jag har kollat igenom matematik 5 boken och mycket kan jag sedan innan och jag lyckas följa med i den. Min fråga är dock ifall man får studera matematik 5 utan att ha studerat matematik 4 eller finns det någon regel som säger att man måste man studera kurserna i ordning? Tacksam för svar!

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej!
    Så bra att du är mycket duktig i matte! :)
    Om du har gjort prövningar i matematik 1-3, kanske kan du också göra prövning i matematik 4?
    Kurserna i matematik bygger på varandra, och matematik 5 eller matematik specialisering kan man, som regel, läsa efter det att man har fått godkänt betyg i matematik 4. Information om det (alltså att kurserna i gymnasiematte bygger i Sverige "på" varandra finns bl.a på skolverkets hemsida).
    Om din skola låtit dig göra prövningar i matten 1-3, så kanske den också kan låta dig göra prövning i matte 4 eller läsa matte 5 och/eller matte specialisering även om du ej läst matte4 (på undantag).
    Som regel läser man kurserna i ordning alltså efter matte 3 läser matte 4 och sedan kan man läsa matte 5 och matte specialisering samtidigt då båda de bygger på innehåll i matte 4.
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'pratar' (1 st.)

    • Magnus

      Kan man välja VVS även om man har svårt med svenska?

      Är vvs en svår utbildning om man har svårt för svenska? Bott i Sverige i två år och pratar ganska bra, men kanske får välja något annat bara för att det är lättare.. vilken utbildning är lättast?

      Fråga: : Det är en svår fråga du ställer. Svenska är ju närvarande på alla gymnasieprogram och även om yrkesprogrammen har färre stora teoretiska kurser så krävs det ju ändå en hög språkförståelse för att kunna... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga