Ida
    Är godkänd i alla ämnen utom kemi 2. Har stora problem med läraren i ämnet och det känns helt hopplöst att lyckas bli godkänd på en prövning. Kan man på något sett stryka kursen? Ta bort den eller något? Om man får F hur räknar man då meritvärdet? Isåfall sänks ju betygpoängen rejält om man går ut med F?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV
    Hej Ida,
    du skriver inte vilket program du går på.
    Jag antar att det är Naturvetenskapligt program.
    Se programplan här http://www.gymnasieguiden.se/files/program/pdf/programplaner/NA.pdf

    Alla gymnasiegemensamma & programgemensamma kurser är obligatoriska.
    Kemi 2 ingår i en inriktning: Naturvetenskap.

    Mitt förslag är att du bokar tid med Studievägledaren på skolan för att diskutera om att byta inriktning till "Naturvetenskap och samhälle". Du måste då läsa kurser Geografi 1 & Samhällskunskap 2, som ingår i den inriktningen.
    Det är möjligt att du behöver läsa "en utökad kurs" eller göra prövning i någon kurs för att "kompensera" för "förlusten av Kemi 2".
    Antal poäng för att få Gymnasieexamen är 2500. Du kan med hjälp av programplanen (se länk ovan) räkna ihop hur många poäng du får under dina tre år på gymnasiet.

    I fall det inte skulle gå att ändra inriktning och du får en kurs med betyget F in i gymnasieexamen, så sänker det konkurrensvärde av dina betyg ganska mycket. Dock, påverkar det inte din behörighet till en eftergymnasial utbildning (under förutsättningar att Kemi 2 inte krävs för särskild behörighet och om du för övrigt uppfyller kraven för Gymnasieexamen).

    Om jag gjorde felantagande ang. ditt gymnasieprogram eller om du har andra frågor, är du välkommen att återkomma!
    Hälsningar
    Julia SYV

    Frågor och svar taggade med 'mångfald' (2 st.)

    • Gladys

      integrations och mångfaldstudier?

      Vad kan man bli av att studera integrations och mångfaldstudier på universitetet. Vad är skillnaden mellan mångfaldstudier och integrations och mångfaldstudier.

      Anna: : Hej!Det finns ett antal yrken inom vilka man i Sverige kan få jobb med vilken tidigare akademisk utbildning som helst (oftast krävs det 3 års studier på heltid på högskolenivå) och... Läs hela svaret
    • Frida

      Jobba inom mångfald?

      Hej! Jag har klickat mig runt mellan massa olika typer av utbildningar för universitet/högskolor. Idag hittade jag en utbildning som är en kandidatutbildning inom mångfaldsstudier, och min fråga är nu: vad kan jag jobba inom detta? Alltså med denna...

      Julia: : Hej Angelica!Du skriver att du "vill jobba med barn och ungdomar som har en viss nedsättning/svårighet" men jag tänker på att man kan Jobba på många Olika sätt:är det behandlingar? medicinsk... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga