Linn 22 år
  Hej, vill verkligen bli fotograf och har valt att jag vill gå estetik & media, men nu är jag sugen att gå innebandy också, som jag hade valt bort helt och hållet innan. Undrar om man kan gå media och ha innebandy också? Frågade min SYV förut men kommer inte ihåg vad hon sa om det eftersom det var förra året jag pratade med henne, och har inte fått prata med henne mera.

  2 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden
  Hej Linn,
  det gäller att hitta en skola som finns på pendlingsavstånd från dig och som erbjuder både ES, estetik & media och även idrottsprofil Innebandy.
  Den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/vackstanasgymnasiet erbjuder ES, bild&formgivning och Innebandy.
  Den här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/tumba-gymnasium erbjuder Riksrekryterande utbildning ES, Foto och möjlighet NIU /Nationellterkänd Idrottsutbildning/ Innebandy.
  På den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/grillska-gymnasiet-i-stockholm kan du kombinera ES, Estetik & media - men Innebandy.
  Den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/fredrika-bremergymnasierna erbjuder också NIU Innebandy och ES, Estetik & media.
  Det är bara de här skolorna som jag hittade i Stockholms län där det verkar vara möjligt att kombinera de två utbildningarna som du är intresserad av.
  Jag råder dig titta på skolornas presentationer, gå på öppet hus & återkom sen om du har flera frågor.
  Lycka till med ditt gymnasieval! :-) *L*
  Liselotte SYV

  • Linn Finns det någon skola i Uppsala?
  • Milla Jag skall fråga på din kommentar inom kort. Skall se vad jag hittar i Uppsala, som kan passa in på dina önskemål. *L* :-)
  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Linn,
  i Uppsala hittade jag inte någon gymnasieskola som erbjuder både Fotoprofil och Innebandy, men jag tycker att du kan i alla fall titta på några presentationer
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/grillska-gymnasiet-i-uppsala
  t.ex. på den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/guc-uppsala finns det profil "Foto med multikompetens"
  på den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/fridegardsgymnasiet kan man välja "idrottsklass" på Samhällsvetenskapsprogrammet och på Ekonomi

  Se på länkarna övar, det är det som jag hittade som jag tror kan vara av något intresse för dig.

  Ett annat råd, som jag kan ge dig: funder över att välja skola med bra Fotoutbildning utan att tänka på Innebandy och spela Innebandy på din fritid på någon idrottsförening eller klubb. Eller tvärtom: välj en skola med riktigt bra Innebandy idrottsutbildning och gå en fotokurs på någon studieförbund eller på Kulturskola, dvs utanför gymnasiet. Det kan tyvärr vara svårt att hitta en och samma skola som erbjuder både och.
  Du har i ett tidigare svar från oss fått tips om Riksrekryterande utbildningar - dit elever från hela Sverige söker.
  Flera möjligheter finns - om du kan tänka dig att flytta för att gå på gymnasiet. Alla friskolor har Riksintag där du blir förstahandssökande, oavsett var i Sverige du bor. Kommunala /och landstingsdrivna/ skolor - de som är långt borta från dig ... där blir det svårt att komma in om det inte är Riksrekrytering på just den utbildningen där du vill komma in. Då du blir andrahandssökande och kan bara antas om det står tomma platser. Läs på http://www.gymnasieguiden.se/informeras/skoltyper där det finns kort och tydlig info- om vad som gäller vid ansökan till olika typer av gymnasieskolor.

  Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig.
  Ett tips - bli medlem på http://www.gymnasieguiden.se/gymnasieval vilket är gratis och går snabbt. Där finns det mycket hjälp att få: bland annat kan du själv hitta alla de skolor som erbjuder både Innebandy och Foto - på en och samma skola.

  Bästa hälsningar och stort LYCKA TILL!
  MILLA SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga