Nick
    Hej!

    Jag studerar just nu civ-ing i teknisk fysik på Uppsala och undrar om det är möjligt att man kan ta sin teknologikandidatexamen och läsa sin master på ett annat universitet t.ex i Lund eller Chalmers? (Uppsala har inte den masterutbildning som jag helst vill studera i framtiden)

    På Uppsala vet jag att man måste ha läst minst 120 hp inom ett tekniskt program för att skriva sitt självständiga arbete och jag undrar om man kan läsa de övriga 60 hp inom valfria men relevanta kurser t.ex IT eller matte för att ta ut ett kandidatexamen? Och kan man välja bort irrelevanta/tråkiga kurser som är obligatoriska inom kursupplägget och lägga till andra relevanta kurser i sin examen?

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Nick!
    du måste ställa din fråga till antagningsgrupper på Chalmers och på Lunds Universitet. Jag tänker så här: antingen uppfyller du de kraven som är beskrivna som behörighet till ett vissa masterprogram och då kan delta i konkurrensen om utbildningsplats, oavsett vad antagningsgruppen tycker eller så ber du om att undantag görs - och då är det en fråga till de som bestämmer över antagningen och kan i vissa fall göra särskilda bedömningar och bedöma som behörig, även om man inte i formell mening uppfyller kraven, och det är enligt vad jag vet - antagningsgruppen på det aktuella lärosäte, som du i så fall vänder dig till. Lycka till!

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'juridikexamen' (1 st.)

    • Sana

      Från förskollärare till Barnombudsman?

      Hej! Nästa termin kommer jag studera mitt tredje läsår på förskollärarprogrammet i SU. Jag har däremot en stark dragning till att läsa en Masters (Barn och Ungdomsvetenskap), för jag har alltid varit starkt intresserad att hjälpa barn i svåra situationer. Jag har själv varit vittne och ett...

      Julia: : Hej Sana! Om juristexamen krävs, då kommer du inte få jobbet om du inte har juristexamen. Men kika gärna på följande möjligheter:jobba på Kvinnojourer - en hel del kvinnor... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga