Elise
    Hej!

    Jag har funderat på civilingenjör i kemiteknik och kollat på nätet att det är liten konkurrens för jobb och arbetsmarknaden ser bra ut (källa: arbetsförmedlingen, framtid.se etc). Problemet är när jag frågar civilingenjörer vägleder de mig att inte söka programmet då det finns fler utbildade än jobb i Sverige och att det kommer sluta med att jag jobbar som lärare på gymnasienivå.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej,
    civilingenjörsprogrammen är fem år långa; hur arbetsmarknaden kommer att se ut om fem-sex år, är det ingen som vet. Vi på FRåGA SYV kan inte heller se in i framtiden och ge svar om vad som händer om fem är. :)
    ***
    Jag tänker så här: om du "brinner" för kemiteknik och kan tänka dig plugga i fem år - sök till programmet; att du söker betyder inte att du kommer in; om du kommer in, kan du alltid lämna Återbud (svara Nej, tack, jag vill ha utbildningsplatsen).
    Om det finns andra utbildningar som du är mer intresserad av, sök de i stället.
    Om du är mycket osäker, kan du vänta - t.ex ett år: försök få ett jobb (vilket jobb som helst för att skaffa dig mer livserfarenhet och arbetslivserfarenhet); du är fortfarande mycket ung och behöver inte komma på en lång utbildning så fort som möjligt; du har "råd" att vänta i några år och studera senare, när du bli mer säker på din utbildningsval.
    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'högskolepovet' (1 st.)

    • Karin

      Tekniskt basår?

      Jag går andra året på naturvetenskapsprogrammet och vill fortsätta mina studier på KTH, och läsa medicinsk teknik. Jag har ca 17.5 i snitt med merit och vet ganska säkert att jag med de poängen inte kan komma in på det programmet jag vill läsa. Jag undrar om jag kan läsa tekniskt basår på KTH...

      Mikael: : Om KTH erbjuder platsgaranti efter basåret och du kommer in på basåret, då har du en bra plan. Försök samtidigt att få så höga betyg du kan och gör även högskoleprovet. Lycka till!

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga